Özel İdare'den Hizmet Atağı

Özel İdare'den Hizmet Atağı
Rize İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Rahmi Metin, ilin gelişmesi için sadece Köydes konusunda değil her alanda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Metin, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak köydes adı altındaki konularda çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda köprü, menfez gibi yapılar yaptıklarını anlattı.

Bu çalışmaların dışında tarım, turizm gibi konularda istihdamı artıracak çalışmalara da önem verdiklerini vurgulayan Metin, ''Bu konularda çalışma yapan kişiler ve üreticilere destek veriyoruz. Turizm ile ilgili belirli bölgeler belirledik. Bu yerlerin turizme kazandırılmasına çalışacağız. Altyapı yatırımları yapacağız. Bu yönde çalışma yapacaklara destek vereceğiz'' dedi.

Tarımda Türkiye'de ilk kez yapılan organik alabalık projesine İl Özel İdaresi olarak destek verdiklerini, projede çalışma yapan firmalara toplam 300 bin lira faizsiz kredi sağladıklarını ifade eden Metin, ''Ayrıca feretiko, süt sığırcılığı, kırmızı benekli alabalık gibi konularda da çalışmalarımız var. İstihdam sağlayan kuruluşlara can suyu kredileri veriyoruz. Elimizden geldiğince ilimizin gelişmesi için sadece KÖYDES konusunda değil her alanda çalışmalar yapıyoruz. Her türlü istihdam, ekonomik zenginlik sağlayabilecek ticari, tarım, turizm faaliyetleri yapıyoruz, yapanları destekliyoruz. Bu tür çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Son projeleri olarak Çağlayan ve Fırtına Vadilerinde kırmızı benekli alabalık yetiştiriciliği yapılması konusunda çalışma yaptıklarını kaydeden Metin, ''Bu projeye önem veriyoruz. Doğal kaynaklarımızdan yararlanma kapsamında önemli bir proje olarak görüyoruz. İlimizde balık sektörünü geliştirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Metin, Çağrankaya Yaylası'nı turizme kazandırmak yönünde çalışmaları olduğunu, İkizdere'de İl Özel İdaresinin arazisini yap işlet devret modeline açabilmek için altyapı çalışması yapacaklarını dile getirerek, arıcılara, alabalık çiftliklerine destek vereceklerini, can suyu kredileri vereceklerini kaydetti.