Özelleştirme Gündemde Yok !

Özelleştirme Gündemde Yok !
Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı haberle bir anda gündemi değiştiren Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu özelleştirme yok dedi.

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı´nın abonelerine servis ettiği ve Özelleştirme İdaresi Başkan vekili Ahmet Aksu´ya ait olduğu beliritlen haberde Aksu´nun söylediği ifade edilen içerisinde PTT, BOTAŞ,TİGEM ve ÇAYKUR´un da yer aldığı kamu kurumlarının şartlar oluştuğunda özelleştirilecek açıklaması özellikle geçimini çaydan sağlayan Doğu Karadeniz bölgesinde yankı bulmuş ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu

Ahmet Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklama, Türkiye´de 1984´de başlanan özelleştirmelerde Polonya, Arjantin ve İngiltere´deki model ve uygulamaların dikkate alındığını anımsatarak, Kurumların özelleştirilmesinde rekabetçi bir ortamın yaratılması ve verimliliğin arttırılmasının temel amaç, kamuya gelir aktarılmasının ise en son amaçlardan birisi olduğunu , ´´PTT, BOTAŞ, TİGEM ve ÇAYKUR´un özelleştirilmesi, gerekli şartlar oluştuğunda gündeme gelecek ve bu kurumlar da özelleştirilecek. Et ve Balık Kurumunun özelleştirilme programından çıkarılıp yeniden yapılanması hayvancılık sektörünün sorunlarına çözüm getirmeyeceği gibi daha fazla sorun yaşanmasına neden olacak´´ dediği iddia edilmişti.

Ancak Gerek Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve gerekse Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı düzenledikleri basın toplantılarında Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ile görüştüklerini ve Aksu´nun Çaykur´la ilgili böyle bir açıklama yapmadığını kendilerine beyan ettiğini ifade etmişlerdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, yıl sonuna doğru yapılması planlanan  Galataport projesi ile ilgili düzenlediği toplantıda bu konunun hatırlatılması üzerine; "ÇAYKUR’un özelleştirilmesiyle.ilgili ne bir karar ne de bir çalışma var. BOTAŞ, PTT gibi diğer kuruluşlarla da ilgili de alınmış herhangi bir karar yok. dedi.

Daha önce Anadolu Ajansı tarafından servis edilen haberi yalanlayan Aksu´nun umalım bu açıklaması kendine ait ve doğru olsun.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/caykur-ozellesiyor-mu--45549.htm