Panel amacına ulaşmadı

Panel amacına ulaşmadı
ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi, CHP'nin düzenlediği panelde tek bir üretici ve sivil toplum kuruluşuna söz verilmediğini, bunun da kendilerinde hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Rize İl Başkanlığı tarafından dün ilde milletvekillerinin katılımıyla ''Çaya ve ÇAYKUR'a Sahip Çıkalım'' panelinin düzenlendiğini anımsattı.

ÇAYÜDAD olarak davet edildikleri panele üyeleri ve çay üreticileri ile birlikte katıldıklarını ifade eden Mavi, panelden beklentilerinin üretici olarak içinde bulundukları sıkıntıları katılımcı milletvekillerine ve kamuoyuna açıklamak ve çözüm önerileri sunmak olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 4 saat süren panelde tek bir üretici ve sivil toplum kuruluşuna söz verilmediğini, bunun da kendilerinde hayal kırıklığına neden olduğunu belirten Mavi, şunları kaydetti:

''Toplantı, CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ve Demokrat Parti (DP) İl Başkanı ve ÇAYKUR eski genel müdürü Tuncer Ergüven'in ahkam kesmesinden öteye gidemedi. Toplantıda konuşan milletvekilleri, çay üreticisinin yaş çay taban fiyatına tepki gösterdiğini söyledi. Ama bu eylemcileri tanımak ve görüşlerini almayı düşünmediler. Bizler toplantıya CHP'nin görüşlerini, hemşehrimiz AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirilerini dinlemeye gitmedik. İçinde bulunduğumuz durumu anlatmak ve çözüm önerileri bulmak amacıyla gittik.''

Mavi, kimsenin cefakar ve fedakar olan, çeyrek asırdır Türkiye'yi yöneten insanları çıkaran milleti kendi çıkarı için azarlayamayacağını ifade ederek, şöyle devam etti: 

 ''Kimsenin bizden devletine, milletine, hükümetine karşı saygısız olmayı bekleme hakkı yoktur. Bu niyetteki insanların sorunlarımızı çözeceğine inanmıyorum. Çünkü bu insanlar, samimi değiller. Kendine faydası olmayanların başkasına da faydası dokunmaz.''