Para ile değil sırayla

Para ile değil sırayla
Alihan Telatar'ın Kalemiyle Rizespor'a Bakış... Rizesportif A.Ş. iş başı yaptığı günden itibaren hep istikrarı sağlamak istediyse de bundan başarılı olamadı. Söylemler hep lafta kaldı. Sportif A.Ş. 11 ayda 3 teknik ekip değişikliği yaptı

Rizesportif A.Ş. 11 ay önce göreve geldiğinde Metin Diyadin ile yola devam etmek istedi. Genel af isteği kabul edilmeyince Diyadin Antalya kampa giderken hava alanından geri döndü. Ardından Başbakan’a yapılan özel rica ise Suat Kaya göreve getirildi. Kaya başarısız oldu ve 3 maç görev yaptı.

Bir hafta sonra ise herkesin isteği olan Raşit Çetiner 4.5 yıllık sözleşme ile Rizespor’un teknik direktörü oldu. A.Ş. yönetimi Çetiner’in imza törenin de artık geçici değil kalıcı olacağını ve istikrarın sağlanacağı söylenmişti. İstikrar sağlanamadı, başarısızlıkla tamamlanan sezonun sonun da Çetiner, istediklerinin yapılamayacağını görünce istifa etti ve 4.5 yıllık sözleşmesi sona erdi.

Bu sezon başında ise öze dönüş projesi hayata geçirilip Oktay Çevik ile Hasan Vezir göreve geldi. Tabi bir kez daha yeni bir takım oluşturularak. İlk 10 haftada toplanan 21 puan ile başarı sağlanırken son 4 maçta üst üste gelen yenilgiler öz evlatların istifalarını vermeleri ile sona erdi.

Rizesportif A.Ş. iş başı yaptığı günden itibaren hep istikrarı sağlamak istediyse de bundan başarılı olamadı. Söylemler hep lafta kaldı. Demek ki teknik kadro istikrarı sadece söylemekle sağlanamıyor. Sportif A.Ş. 11 ayda 3 teknik ekip değişikliği yapmış oldu.

Aslında bilinenin aksine; insanın en zayıf olduğu an, en güçlü olduğu dönemdir. Zira böyle anlarda herkes etrafında el pençe durur. Sizde Vay anasını ben neymişim… Her dediğim, yaptığım doğru. Türünden düşüncelere kapılırsınız.  İşte Rizespor şuan o durumda.
Ne güzel Rizespor.

Son 11 ayda 3 teknik ekibin görev yaptığı Rizespor’ da 4. olarak Mehmet Şansal ve ekibi bugün Rize’ye gelip iş başı yapacak. Demek ki dudak uçuklatacak teknik direktör Şansalmış.

Hepimizin dudağı uçukladı. Kimse böyle bir ismi beklemiyordu. Müthiş bir sürpriz oldu. Ekonomik sıkıntıda bu tercihte etken oldu. Şansal spor akademisi mezunu futbol oynamış ve çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere 3. ve 2 lig’de birçok takımı çalıştırmış. Gaziosmanpaşaspor’da bir şampiyonluk var. Diğerlerinde başarısızlık ve küme düşmeler. Şansal’ı elbette daha göreve başlamadan yargılamıyoruz. Neler yapacağını yada yapamayacağını zamanla göreceğiz. Ancak bu isim beklentilerin ve hedeflerin büyük olduğu Rize’de hiç olumlu karşılanmadı. Taraftar ve camia tepkili. Şansal’ın Rizespor’a gelişi Sarıyer den takım arkadaşı olan yakın dostu Mehmet Kalkavan katkısıyla oldu. Katkının neler getireceği zamanla belli olacak.

Şuanda Rizespor’ da olağan üstü hal durumu var. Detaylara takılmadan bu teknik ekibin kendilerine verilen şansı nasıl kullanacakları beklenmeli. Tüm yetkinin Başkan Metin Kalkavan’da olduğu Rizespor’da şimdi bu durumun katkılarının ne seviyede olacağını beklemekten başka çare yok.

Nazım Hikmet’in dizelerinde olduğu gibi. Çocuklar inanın inanın çocuklar. Güzel günler göreceğiz güneşli günler. Bakalım Şansal ile birlikte güzel ve güneşli günleri görecek miyiz.