Paşalar Neden Yargılanmıyor?

Paşalar Neden Yargılanmıyor?
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak Ak Parti hükümetini topa tuttu! Çolak, Merkez İlçe Divan toplantısında adeta esti!..

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Divan toplantısı İl Başkanlığı binasında partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tezel ve İl Başkanı Cemil Çolak Ak Parti hükümetini topa tuttu! Merkez ilçe toplantısında konuşan Çelik Balyoz gibi çalışmaların Ak Parti'nin düşen oylarının yükseltilmesi için gerçekleştirildiğini iddia ederken 12 Eylül darbesi ile 28 Şubat post-modern darbesini gerçekleştiren paşaların neden yargılanmadığının cevabının verilmesini istiyor.

Çolak, konuşmasında ayrıca IMF konusuna da değinerek batmış bir Yunanistan'ın bile IMF'yi ülkesine sokmak istemediğine dikkat çekerek Ak Parti hükümetinin IMF ile anlaşmaması gerektiğini yineledi.

Balyoz gibi çalışmalar AKP’nin %22’ye düşen oyunun yükseltilmesi için yapılıyor

Toplantının basına açık bölümünde açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tezel Saadet Partisi'nin yaptığı çalışmalardan dolayı hem genel, hem de yerel siyasette hükümetin gerçek gündeme dönmek zorunda kaldığını ifade ederek şöyle devam etti, “Partimizin çalışmaları dolayısıyla hükümet gerçek gündeme dönmek zorunda kalmıştır. Bu genel siyasette böyleyken yerelde Rize’de de aynı olmuştur. Hazırlanan çay kanun tasarısının eksiklerini her platformda anlattık, il başkanımız katıldığı her toplantıda eksikleri dile getirdi. Bu yoğun çalışmalarımız münasebetiyle AKP’nin il başkanı tasarının rafa kaldırılacağını söyledi. Bu kanun tasarısı neyi öngörüyordu? Çaykur’un özelleştirilmesi. Hamdolsun geçici de olsa rafa kaldırıldı”.

ibrahim-tezel-saadet-partisi-rize.jpg

Balyoz gibi çalışmalar AKP’nin %22’ye düşen oyunun yükseltilmesi için yapılıyor...

İlçe Divan Toplantısında gündemi değerlendirmek için söz alan İl Başkanı Cemil Çolak Faizlerin tavan yaptığını, işsizlik oranı mevcut rakamların iki- üç katına çıktığını söyledikten sonra, “Ülkemizde sıkıntılar had safhada. Herkes saklambaç oynuyor, köşe bucak kaçıyor. Ne zaman Türkiye’de olumsuz gelişmeler olmaya başladığında hemen Türkiye’de siyasetin yönünü değiştiriyorlar. Faizler tavan yaptı, işsizlik oranı mevcut rakamların iki- üç katına çıktı.  Bunlar gündeme geldiği gün işte balyoz harekatı ile ilgili bir gelişme. Asgari ücret açıklandığı zaman, -günde 1 Tl'ye tekabül ediyor- HSYK ile ilgili bir olumsuz gelişme piyasaya sürülüyor. Ekonomiyle ilgili olumsuz  bir gelişme  olunca hemen gündemi değiştirecek  bir mesele piyasaya sürülüyor. Yapılan çok önemli ve gizli anketlerde %40’tan %22-23’lere düşen AKP’nin oyunun yükseltilmesi için bu tür çalışmalar yapılıyor. Şimdi Türkiye’de bir şeylerin üzerine gidiliyor görülüyor. Diyorlar ki yapmayın, görmüyor musunuz, bunlar dün 28 Şubat’ı yapanları, ihtilal yapmış paşaların üzerine gidiyorlar”  dedi.

Post-modern ve Darbeci Paşalar Çevik Bir Paşa, Büyükanıt Paşa, Evren Paşa neden yargılanmıyor?

28 Şubatın mağdurunun Refah Partisi olduğunu, bunu da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin güzel açıkladığını söyleyen Çolak, “Bu konuyu Sayın Devlet Bahçeli de güzel açıkladı. 28 Şubatın mağduru Refah Partisidir, o gün sizde bunun içindeydiniz ve o dönemde mağdur olan insanlardınız. O gün 28 Şubat sürecinin oluşmasını sağlayan paşalar neden yargılanmıyor? Çevik Bir Paşa,  e-muhtıra veren Büyükanıt Paşa, 12 Eylül’ü yapan Enver Paşa  neden yargılanmıyor? Olmuş olan, yapılmış olan ihtilalların yapanları neden yargılanmıyor da, neden olabilecekler üzerine gidiliyor? Eğer dürüstseniz neden bu paşaları yargılamıyorsunuz?” dedi.

cemil-colak-rize.jpg

Batmış Yunanistan Bile IMF’yi Ülkesinde istemiyor

Konuşmasında ekonomiyi de değerlendiren İl Başkanı Çolak, “IMF ile çalışıp kalkınan hiçbir ülke yoktur. Şuanda dünyada iflas ettiğini açıklayan Yunanistan bile ben IMF’yi istemiyorum diyor. Batmış bir ülke, adalarını satışa çıkarmış yinede IMF’yi ülkeme sokmam diyor.

Sayın Genel Başkanımız ASKON Genel Kurulunda Sayın Başbakan’a “Sayın Başbakanım size buradan söylüyorum lütfen IMF ile anlaşmayın, stand- by anlaşmasını yapmayın, bizi bağlamayın” dedi. Neden böyle söylüyor  Genel Başkanımız? Çünkü IMF ile anlaştığında ülke bitmiştir. İşçi çıkarılmasını, memur çıkarılmasını emrediyor. Aynı toplantıda Sayın Başbakan ne cevap veriyor, “Sayın Numan Bey kardeşim ben bu parayı alırım, paranın dini, imanı yoktur” diyor.” dedi.