Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Başarıdan Başarıya Koşuyor

Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Başarıdan Başarıya Koşuyor
2013 yılında eğitim ve öğretime başlayan Pazar Kaçkar Sağlık Koleji, eğitim ve öğretimin yanı sıra sporda da adından söz ettiriyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 1 haftada kurulan ve bu yıl ilk kez katıldığı Voleybol 2. Lig Bayanlarda liderlik koltuğunda yer alarak Rize’yi başarıyla temsil etmeye devam eden Pazar Kaçkar Sağlık Koleji, gözünü 1. Lige dikti.

OKUL TAKIMI RİZE’DE, PROFESYONEL TAKIMI 2. LİGDE FIRTINA ESTİRİYOR

Rize’nin Pazar ilçesinde 2013 yılında eğitim ve öğretime başlayan Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Özel Kaçkar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, eğitim ve öğretimin yanı sıra sporda da hedef büyüttü. Okul bayan voleybol takımının Rize’de derecelere ambargo koyduğu Pazar Kaçkar Sağlık Koleji, Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Voleybol 2. Lig Bayanlarda imkansızı başarmak üzere. Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk defa katıldığı Voleybol 2. Lig Bayanlar 6. Grupta liderlik koltuğuna oturan filenin kraliçeleri, rakiplerin korkulu rüyası olurken, 1. Lige yükselme adına emin adımlarla yoluna devam ediyor.

pazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(6).jpg

PAZAR KAÇKAR SAĞLIK KOLEJİ’NDE 1. LİG HAYALİ

Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Okul Müdürü Eray Alptekin’in girişimleriyle geçen yıl 1 hafta gibi kısa sürede kurulan ve kayıtların son günlerinde voleybol federasyonuna kaydını yaptıran  Pazar Kaçkar Sağlık Koleji, 2. Ligde başladığı voleybol serüveninde elde ettiği başarılı sonuçların ardından 1. Lig hayalleri kurmaya başladı.

MİLLETVEKİLİ BAK İSTEDİ, VOLEYBOL TAKIMI KURULDU. 1 HAFTADA KURULAN TAKIM 2. LİGDE RAKİPLERİNİ EZİP GEÇİYOR

eray-alptekin.jpgPazar Kaçkar Sağlık Koleji Okul Müdürü ve Kaçkar Sağlık Koleji Bayan Voleybol Takımı Kurucusu Eray Alptekin konu hakkında yaptığı açıklamada, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın “Profesyonel Ligde takım görmek istiyorum” sözü üzerine kayıtların bitmesine 1 hafta kala Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Bayan Voleybol takımını kurarak Voleybol Federasyonuna müracaatta bulunduklarını ve kısa süre içinde elde edilen başarının önemli olduğunu kaydederek, “Profesyonel liglerde yer alacak takımların müracatlarının son günü olan 15 Temmuz 2016 tarihinden 1 hafta önce Rize Milletvekilimiz Sayın Osman Aşkın Bak’ın ‘Pazarspor’umuzu Voleybolda Profesyonel Ligde görmek istiyorum’ sözü üzerine 1 hafta içerisinde bayan voleybol takımımızı kurarak federasyona müracaatta bulunduk ve ilk defa 2. Ligde yer aldık. 8 haftası geride kalan ligde takımımız güçlü rakiplerini geride bırakarak liderlik koltuğunda yer alıyor. Bu başarı asla küçümsenmeyecek çok önemli bir başarıdır.” diye konuştu.

PAZAR KAÇKAR SAĞLIK KOLEJİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI

Okul olarak eğitim ve öğretim kadar spora da büyük önem verdiklerini kaydeden Eray Alptekin, 2013 yılında kurulan okulun futbol, basketbol ve voleybol okul takımları  bulunduğunu ve voleybolda 3 yılda 2 il birinciliği ile 1 ikincilik elde ettiklerini ifade ederek, geçtiğimiz ay sona eren Rize’deki Liseler Arası Voleybol Şampiyonasında birinci olan okul voleybol takımının Rize’yi Erzurum’da temsil etmeye hak kazandığını; 2013’te kurulan okulun henüz 3. yılında 2. Ligde bir takımla temsil edilmesinin ve profesyonel bir ligde ilk sezonunda liderlik koltuğunda yer alarak 1. Lig mücadelesi vermesinin Rize için çok önemli olduğunu ifade ederek, hedeflerinin 1. Lige yükselmek olduğunu ve bu yolda rakiplerinin önünde yer alarak hedefe doğru ilerlediklerini söyledi.

pazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(7).jpg

HEDEF ÖNCELİKLE YARI FİNALE KATILACAK 16 TAKIM ARASINDA YER ALMAK

1. Lig hedefine ulaşmak için öncelikle Mart ayında yapılacak olan ve 7 grubun 1. ve 2.’leri ile 7 grubun en iyi 3.’lerinden 2 takım olmak üzere toplam 16 takımın yer alacağı yarı finallere katılmak istediklerini kaydeden Alptekin, rakiplerine göre daha az tecrübe ve imkana sahip olmalarına rağmen bunu başaracak güce sahip olduklarını ve Mart ayında yapılacak yarı final karşılaşmalarına katılacak 16 takım içerisinde Pazar Kaçkar Sağlık Koleji’nin yer alacağına inandıklarını kaydederek,  “Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Bayan Voleybol takımı olarak yarı finalde yer alacağımıza inancımız tamdır. Birlik ve beraberlik içerisinde inancımız ve motivasyonumuz yüksek bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz önce yarı final ardından Final ve daha sonra da 1. Lig.” dedi.

pazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(1).jpg

2. LİG 6. GRUBUN LİDERİ PAZAR KAÇKAR SAĞLIK KOLEJİ

Alptekin, 2. Lig 6. Grupta Pazar Kaçkar Sağlık Koleji ve Çaykur Rizespor Kulubü olarak 2 Rize takımının mücadele verdiğini ve hafta sonu bu iki Rize takımının Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonunda karşı karşıya geldiklerini belirterek, ligde oynadıkları son karşılaşmada Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup ederek 1. Sıradaki yerlerini koruduklarını kaydetti.

TEK MAĞLUBİYETİ VAR O DA TAYBREK SETİ İLE

Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Okul Müdürü Eray Alptekin, geride kalan haftalarda tek mağlubiyetlerini 3-2 sona eren karşılaşmada Ordu deplasmanında taybrek setinde Ordu Merkez Spor’a karşı aldıklarını ve Rize voleybol tarihinde ilk kez bir bayan takımının  1. Lige yükselmeye çok yakın olduğunu da kaydetti.

pazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(3).jpg

RİZE GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ ÇELİK: PAZAR KAÇKAR SAĞLIK KOLEJİ BİZLERİ GURURLANDIRIYOR

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yeni kurulmasına ve ilk kez 2. Ligde yer almasına rağmen Pazar Kaçkar Sağlık Koleji’nin elde ettiği başarının Rize’yi ve kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

İlimizdeki sportif faaliyetlerin çeşitli branşlarda aktifleşmesi ve gelişmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, bunun son örneğini voleybolda yaşadıklarını ve  Pazar Kaçkar Sağlık Koleji’nin başarılı sonuçlar elde ederek, filede Rize’nin kraliçesi olduklarını ifade etti. Çelik, aldığı başarılı sonuçlardan ve ligde birinci sırada yer aldıklarından dolayı okula tebriklerini iletti.

mustafa-celik-027.jpg

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişte Fındıklı ilçesi ile anılan voleybol bugün baktığımız zaman Pazar Kaçkar Sağlık Koleji Özel Kaçkar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile anılmaya başlandı. Fındıklı bay bayan voleybol takımlarıyla aynı şekilde. Pazar Kaçkar Sağlık Koleji bu anlamda elini taşın altına sokarak 2. Ligde mücadele etmeye başladı ve dışardan sporcu transferleri de yaptı. Çaykur Rizespor da Kaçkar Sağlık Koleji ile aynı grupta yer alıyor. Bu anlamda bayanlarda hentbolden sonra voleybolda  da altyapımız gittikçe güçleniyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizim bünyemizdeki antrenörlerle,  kulüplerimizde yapılan çalışmalardan sonra bu anlamda çıkış sevindirici. Pazar Kaçkar Sağlık Kolejimiz gayet başarılı sonuçlar alıyor, aldığı sonuçlarla da bizleri gururlandırıyor. Bizler il müdürlüğü olarak her daim onların yanlarındayız, destekçileriyiz ve süreci de yakından takip ediyoruz. Rize artık sadece bir futbol şehri değil. Rize’de futbolun yanına hentbol, voleybol, güreş ve birçok spor branşı eklendi. Yavaş yavaş diğer branşlarda da çeşitlendirmeye başladık. Bisikleti var, basketbolu var. Sayın Valimizin de büyük bir isteği ve arzusu var. Basketbol erkek takımı için ‘Ben destek vereceğim’ dedi. İlimizde sportif anlamdaki tesis altyapımızı yavaş yavaş tamamlıyoruz. Bunun dışında olimpik town var. Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi kapsamında akarsu kanosu. Türkiye’de bizden başka akarsu kanosu kız takımı yok. Güreşte Çaykur Spor Kulubünün güreş takımı var. Şu an iddialıyız. Geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştiriyoruz. Grekoromen stilde Rize’de Salarha Kamp Merkezinde yetişiyor.  Bunları birleştirdiğimiz zaman Rize bir spor şehri olma yolunda ilerliyor. Voleybol dalında özellikle bazı özel kuruluşların burada Kaçkar Sağlık Koleji’ni örnek verebiliriz. Kaçkar Sağlık Koleji’nin geldiği nokta sevindirici bir unsur. Sporun belli bir maliyeti var ve burada o maliyeti yüklenip de fedakarca yaptıkları çalışmalardan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum”

pazar-kackar-saglik-koleji-voleybolda-estiriyor.jpgpazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(8).jpgpazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(2).jpgpazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(4).jpg

pazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(2)-001.jpgpazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(3)-001.jpg

pazar-kackar-saglik-koleji-voleybol-takimi-(5)-001.jpg