Pazar'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Pazar'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Rize'de Pazar Kaymakamlığınca Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Meydan Parkı'nda gerçekleştirilen programa, Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Gökhan Erer, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı

pazarda-sarikamis-sehitleri-anildi-(2).jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Görmüş yaptı.

Kaymakam Aslan, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Sarıkamış muharebelerinde kutsal vatan topraklarını müdafa etmek uğruna canını seve seve feda ederek şehit düşen kahraman vatan evlatlarını, ebediyete intikallerinin 101'inci yıldönümünde bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

selcuk-aslan-002.jpg

Öğrenciler tarafından sergilenen oratoryonun ardından gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlçe Müftülüğü ilahi ekibince okunan ilahilerin ardından şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Garnizon Komutanlığı tören kıtası tarafından yapılan saygı atışıyla program sona erdi.

Programda katımcılara, Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri tarafından un helvası dağıtıldı.

pazarda-sarikamis-sehitleri-anildi-(7).jpgpazarda-sarikamis-sehitleri-anildi-(3).jpgpazarda-sarikamis-sehitleri-anildi-(1).jpgpazarda-sarikamis-sehitleri-anildi-(4).jpg

pazarda-sarikamis-sehitleri-anildi-(6).jpgpazarda-sarikamis-sehitleri-anildi-(8).jpg