Pehlivantaşı Tünelleri'nin Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Yapıldı

Pehlivantaşı Tünelleri'nin Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Pehlivantaşı Tünelleri olarak adlandırılan toplam uzunlukları bin 47 m'lik 3 adet çift tüp tünel ile 168 m'lik Pehlivantaşı Köprüsü’nün yer aldığı 3 km'lik kısmı toplu açılış töreni ile açtı.

Rize'de yapımı tamamlanan yatırımlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreni ile hizmete sunulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Merkeze bağlı Pehlivantaşı Mahallesi’nin merkez ile arasında bulunan 3 kilometrelik bölünmüş yol kesimi ile güzergah üzerindeki 600 metrelik T-1 Tüneli, 458 metrelik T-2 Tüneli ve 996 metrelik T-3 Tüneli ile 336 metrelik Pehlivantaşı Köprüsü’nün açılışını da toplu açılış töreni ile gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen'in de katıldığı toplu açılış töreninde, Rize-Pehlivantaşı-Kalkandere Yolu'nun tamamlanan bölümü trafiğe açılırken, Pazar-Ardeşen Ayrım-Çamlıhemşin-Ayder İl Yolu'nun temeli atıldı.

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Konforlu seyahatin teminatı; ‘Rize - Pehlivantaşı - Kalkandere Yolu’ ve yeşil Rize'ye yakışan proje; 39,5 km'lik ‘Ardeşen - Çamlıhemşin - Ayder Yolu’... bugün ‘Rize - Pehlivantaşı - Kalkandere Yolu’nun açılış, ‘Ardeşen - Çamlıhemşin - Ayder Yolu"nun ise temel atma törenini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirdik. Rize - Pehlivantaşı - Kalkandere Yolu toplam uzunlukları bin 47 m'lik 3 adet çift tüp tünelin ve 168 m'lik Pehlivantaşı Köprüsü’nün yer aldığı 3 km'lik kısmı açtık. Proje kapsamındaki 500 m'lik Güney Çevre Yolu Bağlantı Kavşağı kesminde çalışmalar son sürat devam ediyor; tamamını bu yıl sonunda trafiğe açmayı planlıyoruz. Ardeşen - Çamlıhemşin - Ayder Yolu: Hizmete girdiğinde şehrimizin hem turizm hem de ticarî faaliyetlerine büyük katkı sunacak, Türkiye'nin nazar boncuğu Ayder Yaylası’nın trafik yoğunluğu projemiz sayesinde rahatlayacak, Mevcut yolda 2 km kısalma, yolculuk süresinde 20 dakika azalma olacak. Her iki projemiz de şimdiden hayırlı uğurlu olsun!” ifadelerini kullandı.

Rize-Pehlivantaşı-Kalkandere Yolu

Rize-Pehlivantaşı-Kalkandere Yolu'nun 5 kilometresi bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol, 13,5 kilometresi sathi kaplamalı tek yol standardında olmak üzere toplam uzunluğu 18,5 kilometre uzunluğunda projelendirildi. Ulaşım standardını artıran çalışmalarda ilk olarak Pehlivantaşı-Kalkandere arasında kalan 13,5 kilometrelik tek yol kesimi önceki yıllarda trafiğe açıldı.

Yolun Rize ile Pehlivantaşı arasında bulunan 3 kilometrelik bölünmüş yol kesimi de bünyesindeki 600 metrelik T-1 Tüneli, 458 metrelik T-2 Tüneli, 996 metrelik T-3 Tüneli ve 336 metrelik Pehlivantaşı Köprüsü ile birlikte toplu açılış töreni kapsamında hizmete sunuldu.

Pazar-Ardeşen Ayrım-Çamlıhemşin-Ayder İl Yolu

Yapım çalışmaları başlatılan Pazar-Ardeşen Ayrım-Çamlıhemşin-Ayder İl Yolu, Karadeniz Sahil Yolu'nun Pazar – Ardeşen ayrımından başlayıp, Çamlıhemşin ilçe merkezinden geçecek, Ayder mevkiinde Ayder Geri Dönüşüm Projesi ile entegre olarak son bulacak. Proje kapsamında, Tunca Kavşağı'ndan ayrılarak Tunca Beldesi'ne bağlantı sağlayan 3 kilometrelik bağlantı yolu da inşa edilecek. 960 metre uzunluğunda 1 adet tünel, toplam 215 metrelik 4 adet köprü ile 3 adet kavşak imalatı yapılacak.

Bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında iyileştirilecek yolun kapasitesi, şerit ilavesi yapmak suretiyle artırılacak. Projenin tamamlanmasıyla; Karadeniz Bölgesi'nde son dönemlerde hem kış turizmi hem de yayla turizmine hizmet eden ve her yıl bir milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Ayder Yaylası'na ulaşımda trafik yoğunluğu rahatlatılacak, hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım tesis edilecek. Karadeniz sahilinden iç kesimlere ulaşım kolaylığı sağlanarak bölgedeki ticaret ve turizm potansiyeli artırılacak.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-rizede-pehlivantasi-tunelleri-olarak-adlandirilan-toplam-uzunluklari-bin-47-mlik-3-adet-cift-tup-tunel-ile-168-mlik-pehlivantasi-koprusunun-yer-aldigi-3-kmlik-kismi-toplu-acilis-toreni-ile-acti.jpg

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum