PEKAY'dan Rize'de Kermes VİDEO İZLE

PEKAY'dan Rize'de Kermes VİDEO İZLE
Rize'de Polis Eşleri Kaynaştırma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY)tarafından yardım amaçlı kermes düzenlendi. Kermes Çarşamba günü de vatandaşlara açık olacak...

Polis eşleri tarafından oluşturulan Polis Eşleri Kaynaştırma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY), 18 üniversite öğrencisine burs desteği veriyor. PEKAY, bu desteği sağlamak amacıyla Rize’de kermes organizasyonu gerçekleştirdi. Kermes, yarın da (çarşamba günü) vatandaşların ziyaretine açık olacak.

10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168.Yıldönümü ve Polis Günü kutlama etkinlikleri içerisinde, PEKAY (Polis Eşleri Kaynaştırma-Yardımlaşma Derneği) tarafından Rize’de yardım amaçlı bir kermes düzenlendi.

Ses Düğün Salonu’nda Rize Valisi Nurullah Çakır’ın Eşi Cemile Çakır ile İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice’nin Eşi Ayşe Yenice’nin kurdela kesmesiyle açılan kermese ayrıca, Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice,  İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım’ın Eşi Süheyla Yıldırım, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürleri ve Polislerin Eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

pekay-kermes-1.jpg

pekay-kermes-4.jpg

Kermesi ziyaret edenler arasında Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı, Tümsiad Rize Şube başkanı Abdülbaki Fil, RİKUD Derneği Başkanı Abdurrahman Serdar da yer aldı.

pekay-kermes-2.jpg

Rize İl Emniyet Müdürü’nün Eşi aynı zamanda PEKAY Rize Şube Başkanı Ayşe Yenice,  PEKAY’ın geçen yıla kadar EMHAYAD (Emniyet Hanımları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü geçen yıl yapılan tüzük değişikliğiyle isim ve amblemini de değiştirdiğini kaydederek, Derneğin Genel Merkezinin Ankara’da bulunduğunu ve ülke genelinde 70 il’de faaliyetlerini devam ettirdiğini kaydetti.

pekay-kermes-3.jpg

pekay-kermes-5.jpg

Derneğin çalışmalarından elde edilen gelirlerin emniyet bünyesinde çalışan, gazi-şehit olmuş ailelerin ve emekli olan personelin üniversitede okuyan çocuklarına burs olarak verildiğini ifade eden Yenice, “Şu an itibariyle 4 yıllık üniversitede okuyan 18 öğrencimize burs imkanı sağlamış bulunmaktayız. Amacımız bu öğrencilerimizin 4 yıllık üniversite hayatlarını tamamlamalarını sağlamak. Geçen yıl kongremizi yaptıktan sonra Rize halkıyla el ele vererek çay partisi düzenlemiştik. Bu yıl ise yine Rize halkının da büyük desteğini alacağımızı düşünerek 2 aylık bir çalışmanın eseri olarak bu kermesi düzenledik. Polis eşlerimizin büyük gayretleri sonucu halkımızın da destekleriyle tekstil ürünlerinin yanı sıra, gıda ve züccaciye ürünlerinin de yer aldığı ve geniş kitleye hitap eden bu kermesimizi oluşturduk. Polis eşlerinin kaynaşmasını sağlamak ve 18 öğrencimizin üniversitedeki eğitimlerini sürdürebilmek maksadıyla oluşturduğumuz bu kermesi 10 Nisan Polis Günü olması dolayısıyla hafta içerisinde açmayı uygun gördük. Kermesimiz yarın da (Çarşamba günü) açık olacaktır. Halkımızın kermesimize yoğun ilgi göstermesi bizleri memnun etmektedir. Polis eşlerimizin özellikle apartman komşularının desteklerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Kermesimize halkımızın biraz daha destekçi olmalarını talep ediyorum.” dedi.

pekay-kermes-6.jpg

pekay-kermes-7.jpg

pekay-kermes-8.jpg

pekay-kermes-9.jpg