Personel Alımında Usulsüzlük İddiası

Personel Alımında Usulsüzlük İddiası
Rize Adliyesi'nde 11 şubatta yapılan personel alım sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla müfettişlerce inceleme başlatıldı.

Söz konusu tarihte, Rize Adalet Sarayı'nda yapılan ve 2 kadrolu, 10 sözleşmeli zabıt katipliği ile 6 mübaşirin alınacağı sınava yaklaşık bin kişi müracaat etti. Yapılan yazılı sınavın ardından, sınavda usulsüzlük yapıldığı konusunda Rize Adalet Komisyonu Başkanlığı'nca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda, sınavda usulsüzlük yapıldığı yönünde haklarında şaibe oluşan, sınavın hakkaniyeti ve objektifliği üzerine gölge düşüreceği kanaatine varılarak yazılı sınavı kazanan adaylardan İ.B., G.A., B.G.T. ile sınava gireceği esnada rahatsızlanan, bunun üzerine tedavisinin ardından sınava diğer adaylardan ayrı olarak giren H.E.'nin mülakata alınmamasına karar verildi. Yapılan mülakata ise 94 kişi katıldı.

Alınan karar, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adalet Bakanlığı'na bildirildi. Bunun üzerine bir süre sonra Rize'ye gelerek rutin denetim yapacakları öğrenilen 2 müfettiş, gelecekleri tarihi öne alarak bugün Rize'ye geldiler. Müfettişlerin, diğer konular yanında bu konuda da inceleme yapacağı ve verilen kararı değerlendirecekleri öğrenildi.