Pilot şaşırınca (VİDEO)

Pilot şaşırınca (VİDEO)
Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Suriye sınırında bulunan Uğur Köyündeki askeri karakolda silahının kazaen ateş alması sonucu yaralanan asker, askeri helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi.

Olay Cizre Nusaybin arasında bulunan Suriye sınırındaki Uğur Köyünde bulunan askeri karakolda meydana geldi. İddialara göre Cizre 4 Hudut taburuna bağlı Suriye sınırındaki Uğur Köyü Karakolunda görev yapan Abddurrahman Bagatur, silahının ateş alması sonucu yaralandı. 

Kafasına aldığı kurşun ile ağır yaralanan Abdurrahman Bagatur ambulans ile hemen Cizre Devlet Hastanesine sevk edildi. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Bagatur, hayati tehlikesinin yüksek olması nedeni ile Şırnak 23 Sınır Tümen Komutanlığından Askeri Helikopter çağrıldı. 

Şırnak 23 Sınır Tümen Komutanlığından havalanan Sikorsky tipi helikopter kısa süre içerisinde Cizre Devlet Hastanesi bitişiğindeki helikopter pistine indi. Helikopterin gelmesi ile birlikte yaralı asker ambulans ile helikopter pistine getirilerek askeri helikoptere bindirildi.

Bu arada yaralı askerin helikoptere bindirilmesinde yardımcı Sağlık çalışanı Ali Sarıkaya da helikopterin havalanması ile birlikte hasta ile birlikte havalandı. Ancak durum kısa sürede fark edildi ve helikopter bu sefer sağlık çalışanını indirmek için tekrar inmek zorunda kaldı. Sağlık çalışanının helikopterden indirilmesinden sonra helikopter Diyarbakır'a gitmek üzere havalandı.