Prof. Dr. Köymen, "Biz savaş istemiyoruz"

Prof. Dr. Köymen, "Biz savaş istemiyoruz"
CHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, "Biz savaş istemiyoruz. Güneydoğu'daki Kürt kökenli kardeşlerimizle etnik, kimlik savaşı yapmak istemiyoruz. Savaşarak hiçbir yere varamayız." dedi.

CHP Rize Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kemal Köymen, Avukat Çetin Keçeli ve İktisatçı Ali Şahinler partilerinin Fındıklı Seçim Bürosu açılışına katıldı.

Açılış öncesi konuşan Prof. Dr. Kemal Köymen,  Kürt kökenli ve Mardinli olan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın nobel ödülü aldığını ve bu ödülün Türkiye için bir gurur olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

Aziz Sancar'ın bir Türkiye ve Atatürk sevdalısı olduğunu ifade eden Köymen, "Sayın Sancar Kürt kökenlidir. İşte biz böyle bir kardeşlik, birlik beraberlik istiyoruz. Biz savaş istemiyoruz. Güneydoğu'daki Kürt kökenli kardeşlerimizle etnik, kimlik savaşı yapmak istemiyoruz. CHP eşit yurttaşlık temelinde TBMM'de barışın sağlanması adına elinden geleni yapacaktır. Savaşarak hiçbir yere varamayız." dedi.

Parti olarak çok güzel projeler hazırladıklarına dikkat çeken Köymen, "Vergiden muaf bir şekilde 1500 lira asgari ücret olacak. Mağdur olan emeklilerimize yılda iki ikramiye vereceğiz. Üniversite öğrencilerimiz mezun olduktan sonra aldıkları kredilerin ödemesini iş buluncaya kadar yapmayacaklar. KOBİ'ler faizsiz kredi alabilecekler. Orman işçileri sigortalı statüsüne getirilecek. Bunları biz CHP olarak vaat ettik ve yapacağız. AKP bunları hangi kaynakla yapacağımızı sorguluyor. Şimdi de bizim seçim bildirgemizi kopyalayarak karşımıza çıktılar. Onların kaynakları vardı ama bugüne kadar bunları yapmak istemediler. Biz 1 Kasım'da Ankara'da sizleri temsil edeceğiz ve bu noktada oylarınıza ihtiyacımız var." diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından milletvekili adayları hep birlikte seçim bürosunun açılışını yaptı. Adaylar, açılış sonrası esnaf ve halk ziyaretinde bulunarak dilek, istek ve şikayetleri dinledi.