Protokolden Gülbahar Hatun Anaokulu'na Ziyaret

Protokolden Gülbahar Hatun Anaokulu'na Ziyaret
Rize Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin'in de aralarında bulunduğu heyet Gülbahar Hatun Anaokulu'nu ziyaret etti.

Rize Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ve Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin beraberindeki heyetle birlikte Merkeze bağlı Gülbahar Hatun Anaokulunu ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Eğitim - Kültür ve Sosyal Hizmetleri Komisyon heyeti de yer aldı.

İl Genel Meclisince Merkez ve İlçelerdeki anaokullarına ait oyun parklarını modernize etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Gülbahar Hatun Anaokulunda incelemelerde bulunan heyet, daha sonra okul müdürü Fatma Kalemci’den okulun oyun parkıyla ilgili bilgi aldı.

gulbahar-hatun-anaokuluna-ziyaret-1.jpg

Gülbahar Hatun Anaokulunun 315 öğrencisi olduğunu belirten Kalemci, okulun bahçesinde yer alan oyun parkının ilköğretim öğrencilerinin seviyesinde olması ve zeminin kumla kaplı olması nedeniyle öğrenciler için tehlike arz ettiğini söyledi. Kalemci, öğretmenler eşliğinde öğrencilerin oyun oynanmasına müsaade ettiklerini belirterek yaptıkları girişimler neticesinde oyun parkının kaldırılması için karar çıkarttıklarını sözlerine ekledi.

Meclis Başkanı Hakan Gültekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdare’nin 2013 yılı bütçe planlamasını yaptığımız süreçte çocuklarımızın, çocukluklarını daha iyi yaşayabilmesi için bir proje düşündük ve bütçemizden belli bir oranda ödenek ayırdık. Bu proje kapsamında Merkez ve ilçelerimizde olan anaokullarımıza varsa mevcut oyun parklarını modernize etmek, yoksa modern bir oyun parkı kazandırmak amacındayız. Bu proje için mecliste görev verdiğimiz Eğitim - Kültür ve Sosyal Hizmetleri Komisyonumuz gerek teknik personellerle gerekse idaremizin öncülüğündeki birim müdürlerimizle yapacakları çalışmalar neticesinde meclis olarak amacımıza ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Gültekin konuşmasının devamında incelemelerde bulundukları Gülbahar Hatun Anaokulu için gerekli ön etüt çalışmasının ardından en kısa zamanda çalışmalara başlanılacağını söyledi.

gulbahar-hatun-anaokuluna-ziyaret-2.jpg