PTT çalışanlarından davullu zurnalı eylem

PTT çalışanlarından davullu zurnalı eylem
Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesi için iş bırakan PTT çalışanları, Sirkeci davullu zurnalı eylem yaptı.

Karaköy’de buluşan çok sayıda PTT çalışanı, Sirkeci’de bulunan PTT Genel Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. ‘PTT halkındır, satılamaz’ yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, ‘PTT halkındır satılamaz’, ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı. Sirkeci’de son bulan yürüyüşün ardından grup davul zurna eşliğinde halay çekti.

Türk Haber- Sen Anadolu Yakası Şube Başkanı İlhan Yaman, 173 yıllık PTT’nin aceleye getirerek özelleştirilmesini istemediklerini belirterek, “173 yıllık kurumumuzun alelacele, oldubittiye getirilerek özelleştirilmesini istemiyoruz. Burası kar eden bir kurum. Neden özelleştiriliyor? Devletin bir kazancı olmayacak, insanlar mağdur olacak. Genel bir açıklamayla bunun iptalini istiyoruz” dedi.

Grup adına basın açıklaması yapan spiker Özlem Merter ise “PTT’yi anonim şirket haline dönüştüren yasa tasarısı 5 Mart 2013 tarihinde TBMM’ye sunulmuş ve bugün komisyonda görüşülmeye başlanmıştır. Haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar birleşmiş geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibariyle tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır” diye konuştu.

“Bu yasa tasarısında kamu yararı bulunmamaktadır” diyen Merter, şöyle devam etti:
“Nitekim 1 Şubat 2013 tarihinde kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle 1,5 aylık süre içerisibnde PTT’nin yüzde 40’lık iş hacmi ve kamuoyu nezdindeki güvenli kaybedilmiştir. Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; PTT’nin anonim şirkete dönüştürülme sürecinde ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirmeyle sonuçlanacaktır.”

Merter, yasa tasarısının derhal geri çekilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiği giderilmeli. Dağıtıcıların yıpranma hakları verilmeli. 55 yaşında resen emekliliğe son verilmeli. Yüksek gelir vergisi dilimlerimiz 657 sayılı kanununa uygun hale getirilmeli ve ücretlerimiz insanca yaşanacak düzeye yükseltilmeli. Aksi halde eylemlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.