PTT'nin Kuruluşunun 172. Yıl Dönümü Rize'de Kutlandı

PTT'nin Kuruluşunun 172. Yıl Dönümü Rize'de Kutlandı
PTT'nin kuruluşunun 172. yıl dönümü Rize'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

PTT Rize Baş Müdürü Şinasi Duman, 172 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek hizmetlerinden bahsetti.

PTT Rize Baş Müdürü Şinasi Duman, PTT’nin kuruluşunun 172. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın açıklamasında 172 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “1845 yılında kurulan teşkilatımız o yıldan bu güne kadar çeşitli isimler altında hıklımıza hizmet vermektedir. 2000 yılında çıkan bir yasa ile telefon hizmetleri PTT bünyesinden çıkartılmıştır. Her türlü posta, bankacılık ve kargo faaliyetlerini sürdürmekteyiz. İlimizde 30 farklı noktada birimimiz bulunmaktadır. Rize’de ayda ortalama 8 bin kargo, 150 bin posta ve 100 bin bankacılık işlemi yapıyoruz. Yılbaşı, dini bayramlar, anneler günü ve sevgililer gününde müşterilerimize kargo işlemlerinde yüzde 10 indirim sağlıyoruz. PTT olarak gelişen teknolojiyi de yakından takip etmekteyiz. Müşterilerimiz bir çok işlemlerini bilgisayarlarından online olarak gerçekleştirebildikleri gibi internet üzerinden telgraf da gönderebilmektedirler” dedi.

Tüm Rizeliler'i PTT’nin gelişen hizmet çeşitliliği görmeleri için PTT birimlerine davet eden Duman, Duman, 4 bin şube ile Türkiye'de ağ oluşturduklarını ifade ederek, ''Türkiye'nin her bölgesine 4-5 günde kargo hizmetleri ulaştırılmaktadır. Dini bayramlar, yılbaşı, Sevgililer Günü, Anneler Günü'nde özel baskılı kartlar çıkartıyoruz ve halkımıza sadece posta parası ödemesi kalıyor. PTT şubelerinden maaş alan emeklilere maaşın 20 katı kadar kredi veriyoruz'' diye konuştu.

Şubelerden ucuz EFT yapıldığını ve kişisel pul hizmetleri de bulunduğunu vurgulayan Duman, ''Rize'de 30 şubemiz ile halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Posta çeki sahipleri ve halkımızın yararlanacağı PTT matikler kurduk. Rize'de aylık 150 bin posta ve 100 bin dolayında PTT bank işlemi yapılmakta'' dedi.

Duman, PTT Müdürlüğünde 172. sırada işlem yaptıran müşteriye, PTT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan pul albümü hediye ettiklerini kaydetti.