R.Ü.'de promosyon sözleşmesi

R.Ü.'de promosyon sözleşmesi
Rize Üniversitesi, çalışanları için Halk Bankası ile promosyon sözleşmesi imzaladı.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, rektörlük toplantı salonunda düzenlenen ve Halk Bankası Rize Şube Müdürü Tuncay Koramaz ile Eğitim Bir-Sen Rize Şube Başkanı Mehmet Sadık Cengiz'in de katıldığı basın toplantısında, üniversite genel sekreterliğine bağlı birimler ile bağlı fakültelerdeki personelin maaşlarının banka aracılığıyla ödenmesi ve promosyon tespiti konusunda bir süredir çalışma yürüttüklerini belirtti.

rize-universitesinde-promosyon-1.jpg

Bu kapsamda kurulan komisyonun ilde şubesi bulunan 18 bankaya yazı gönderilerek teklif istediğini ifade eden Okumuşoğlu, ''Bu bankalardan 11'i promosyon ihalesi için teklif verdi. Ardından en fazla teklif veren 5 banka ile yeni bir oturum yapıldı. Sonuçta da 216 bin lira ile en fazla teklifi veren Halk Bankası ile anlaşma sağlandı. Bu anlaşma ile 15 Kasım tarihinden itibaren 3 yıl geçerli olacak promosyon sözleşmesi ile 275 personelimize bir defaya mahsus olmak üzere 785 lira düşmektedir. Bu ücret de 15 Kasım'da maaşlarla birlikte personelimize ödenecektir'' dedi.

rize-universitesinde-promosyon-2.jpg

Okumuşoğlu, Başbakanlık genelgesine göre promosyon bedelinin üçte birinin personele ödenmeyip birim personelinin genel ihtiyaçları doğrultusunda da kullanılabileceğini kaydederek, ''Ancak komisyon ve rektörlüğümüzün özel isteği ile anlaşmaya varılan miktarın tamamı eşit şekilde personele ödenecektir. Promosyon ihalesinde bize destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

rize-universitesinde-promosyon-3.jpg