Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Patent Başarısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Patent Başarısı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adnan Midilli ve Prof. Dr. Haydar Küçük’ün hak sahibi olduğu özellikle çay kurutma ve soldurma için kritik buluş Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan incelemeli patent aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi son yıllarda gösterdiği patent başarısına bir yenisini daha ekledi. Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adnan Midilli ve Prof. Dr. Haydar Küçük’ün hak sahibi olduğu ‘Dönmeli Akışlı Akışkan Yataklı Infrared Kurutucu’ başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan incelemeli patent aldı.

Buluş sayesinde, başta çay sektöründe çayın kurutulması olmak üzere gıdaların kurutulması süreçlerinde düşük sıcaklık uygulamalarında dahi kurutma işlemini daha kısa zamanda gerçekleştirilebilecek. Böylece hem zaman ve malzeme kaybı önlenecek, hem de enerji israfı, ürün kalite kaybı ve maliyet yüksekliği gibi olumsuzluklar giderilebilecek. Dolayısıyla da öğretim üyelerinin geliştirmiş oldukları bu buluş sayesinde gıdaların kurutulması işleminde değişken koşullarda çalışabilen, enerji israfını minimize edebilen, dönmeli akışın, akışkan yatağın, infrared uygulamanın kurutma proseslerine sağladığı avantajları içeren birleşik prosesli yeni bir kombine kurutma sistemi geliştirilecek.

RTEÜ Rektörlüğü, yayımladığı mesajda, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Midilli ile Prof. Dr .Küçük’ü ortaya koydukları bilimsel buluş ve geliştirmiş oldukları yöntem dolayısıyla tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

adnan-midilli-ile-haydar-kucuk-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyelerinin-patent-basarisi.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyelerinin-patent-basarisi.jpg