Rektör Coşkun, AA'nın 95. yılını kutladı‏

Rektör Coşkun, AA'nın 95. yılını kutladı‏
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Coşkun, 95 yıl önce yayın hayatına başlayan AA'nın, sorumlu, ilkeli, milli ve manevi değerlere saygılı, objektif, doğru ve tarafsız haber anlayışıyla halkın güvenini ve saygısını kazandığını bildirdi.

Rektör Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti: "Anadolu Ajansı ülkemiz medyası için önemli bir okul işlevi görmüştür. Anadolu Ajansı’nın örnek yayıncılık anlayışla Türkiye’nin dünyadaki sesi olmayı sürdüreceğine inanıyorum. AA, tüm yazılı ve görsel medyanın yanı sıra kamu kurumlarına da hizmet vermeye başlamış, son dönemde yaptığı atılımlarla yaygın ve yerel basın için de vazgeçilmez bir seçim olmuştur.   8 dilde yayın yapan AA’nın haber metinleri ve görselleri de hukuk platformlarında delil olarak kullanılmaktadır. Türkiye’nin sesini kitlelere duyuran iftihar kaynağımız AA’nın emekçilerini, çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum.  Kamuoyunu bilgilendirme görevini başarıyla yerine getiren Anadolu Ajansının 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."