Rektör Karaman: 5 Sınavın Rize’de de Yapılması İçin ÖSYM’ye Talepte Bulunduk

Rektör Karaman: 5 Sınavın Rize’de de Yapılması İçin ÖSYM’ye Talepte Bulunduk
ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÖSYM tarafından yapılan 5 sınavın Rize’de de yapılması için ÖSYM’ye talepte bulunduklarını söyledi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bazı sınavlarda sınava girecek aday sayısında yeterli kontenjana ulaşamaması nedeniyle 5 ayrı branştaki sınav Rize’de yapılmıyordu. Rize ve Artvin’den sınava girecek adaylar ise Trabzon’a giderek sınava bu ilde giriyordu. Bu nedenle adaylar ya bir gün önceden Trabzon’a giderek Trabzon’da konaklıyordu ya da sabahın çok erken saatlerinde Trabzon'un yolunu tutuyordu. Bu nedenle gerek zaman olarak gerekse ekonomik olarak da mağduriyet yaşayan adaylara sevindirici haber ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’dan geldi.

ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÖSYM tarafından yapılan ancak daha önce yeterli sayıya ulaşılmadığından Rize’de yapılmayan YDS, KPSS A Grubu Alan Bilgisi, KPSS Ortaöğretim Alan Bilgisi, YÖKDİL ve İşyeri Hekimliği sınavlarında Artvin’den de sınava girecek adaylarla birlikte yeterli sayıya ulaşılmaya başlanıldığından bu sınavların bundan sonra Rize’de yapılması için ÖSYM’ye başvuruda bulunduklarını söyledi.

Rektör Karaman, yaptığı açıklamada, taleplerini ÖSYM’ye ilettiklerini ve kararın ÖSYM ve YÖK tarafından birlikte verileceğini kaydederek, “Biz bu yöndeki talebimizi ÖSYM’ye ilettik. ÖSYM bu kararı verirken Türkiye geneline bakarak karar veriyor. Aynı şekilde diyelim ki Erzurum’da sınav yapıyor onun komşu illerinde yapmadığı sınavlar var. Türkiye’nin tamamını ilgilendiren bir karar. Biz bu sınavların ilimizde yapılması noktasındaki talebimizi ilettik. Neticesinde ÖSYM ve YÖK birlikte karar verecek. Ümit ediyorum ki bu sınavlar bundan böyle Rize’de yapılır.” dedi.