Ribelsan Engelleniyor

Ribelsan Engelleniyor
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kendi bünyelerindeki RİBELSAN'ın ihalelerde fiyat dengesi sağladığı için engellendiğini iddia etti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi bünyesinde yer alan RİBELSAN isimli temizlik şirketi ile devletin zarara uğratılmasının önüne geçmek için kamu ihalelerine girdiklerini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi bünyesindeki RİBELSAN isimli temizlik şirketinin Rize’deki kamu ihalelerine girmesinin engellenmeye çalışıldığını belirterek RİBELSAN olarak ihalelere girmeye devam edeceklerini kaydetti.

Bakırcı yaptığı açıklamada, “Belediyemiz bünyesindeki şirket, Rize’deki tüm firmalara kıyasla açılan temizlik ihalelerine girebilecek konumda ve yeterliliktedir. RİBELSAN’ın mevcut geniş bir personel kadrosu, iş makineleri ve alt yapısı olduğu için düşük maliyetle düşük teklifler verebilmektedir. Buna rağmen girdiğimiz bir çok kamu ihalesinde, ihaleleri kazanmamıza rağmen çeşitli gerekçeler gösterilerek ihaleler çok daha yüksek fiyatlar veren başka firmalara bırakılmaktadır. RİBELSAN olarak ihalelere kazanmak için değil devletin zarara uğratılmaması için giriyoruz. İhalelerde firmaların kendi aralarında anlaşarak gerçek fiyatların çok üstünde teklifler verdiklerini bu şekilde devletin zarara uğratıldığını düşünüyoruz. RİBELSAN bu nedenle engellenmeye çalışılıyor. RİBELSAN olarak devletin zarar etmesinin önüne geçmek için ihalelere girmeye devam edeceğiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temizlik ihalesinde RİBELSAN’ı saf dışı bırakmak için şartnameye özel bir madde ilave edildiğine dikkat çeken Bakırcı “Bu maddede ihaleye girecek firmalardan daha önce de kamuda genel temizlik işi yapmış olma şartı isteniyor. Ancak çöp toplama hizmeti yapan firmalar bu kapsamın dışında tutuluyor. Rize’de çöp toplayan tek şirket RİBELSAN’dır. Bu nedenle şartnamedeki bu maddenin özellikle RİBELSAN’ın ihaleye girmesini engellemek için konulduğunu düşünüyoruz. RİBELSAN Rize’de alacağı kamu işleri ile işsiz gençlerimize yeni istihdam kapısı olacaktır. Bunun yanında haksız kazancın ve zararın da önünü kesecektir. Bu nedenle RİBELSAN olarak ihalelere girmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber:Göktürk Fırat