RİDEF'ten O Habere Açıklama Geldi

RİDEF'ten O Habere Açıklama Geldi
Ankara Rize Dernekler Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulunun ertelenmesiyle ilgili basında yer alan haberler üzerine RİDEF, yazılı bir açıklamada bulundu. İşte RİDEF'in o açıklaması:

Ankara Rize Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Adına Dr. Süleyman Basa'nın açıklaması şöyle:

KAMUOYUNA;

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulunca, 13 Ekim 2012 tarihli olağanüstü Genel Kurulu ile ilgili olarak, kamuoyuna yansıyan bazı tek kaynaklı ve yanlı bilgilerle ilgili olarak aşağıdaki basın açıklamasının yapılması, doğru bilgilendirme açısından önemli bulunmuştur.

Federasyonumuz Yönetim Kurulu Üyeleri arasında bir süredir yaşanan görüş ayrılıkları ve bazı yönetim kurulu üyelerimizin sübjektif kanaatlerini kamuoyuna yanlı bir biçim ve usulde yansıtma çabaları dikkate alınarak,

Federasyon Başkanının önerisi ve Yönetim kurulumuzun çoğunlukla aldığı karar neticesinde güven bunalımını aşmak ve biran önce ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Genel Kurulu bilgilendirmek adına işin ana sahibi olan Genel Kurula gitme kararı alınmıştır.

Genel Kurula çok yoğun bir ilgi olmuş, nitekim 260 delegenin 178’ i oturuma katılmıştır. Oluşturulacak divan konusunda her ne kadar iki öneri olsa da daha sonra iki öneri birleştirilerek uzlaşıya katkı verilmiş ve ortak divan kurulu oluşturulmuştur.

Ancak, kaotik ortam oluşturma noktasında mahir, bazı dernek başkanlarımızın da içinde yer aldığı bazı kişilerden oluşan bir grup, hemşerilik bilincine yakışmayacak şekilde genel kurulu provoke etmekten imtina etmemişlerdir. Divan kurulunun, bu kişilerin tutumlarını düzeltmeleri doğrultusundaki mümtaz çabalarına rağmen, amaçları belli olan grubun tutumunu değiştirmemesi üzerine genel kuruldan çekilme kararı kurulca alınmış ve keyfiyet imza altına alınmıştır.

Federasyonumuzca yapılan etkinliklerin, toplum nezdinde olumlu bir farkındalık oluşturması belli ki işin mutfak kısmında emek sarf etmeyen bazı kişilerin provoke etme dürtülerini tetiklediği görülmektedir.

“Kol kırılır yen içinde kalır” şiarını sık sık kullanan ilgililerin, genel kurulda ifade etmeleri lazım gelen iddialarını, sosyal medyada dillendirmeleri, asıl gayelerini de açığa vurmaktadır. Olağan üstü Genel Kurulda paylaşmaya imkân bulamadığımız tüm bilgiler federasyonumuzun resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır.

Amacı Rize ve Rize’liye hizmet olan Federasyonumuzun böyle bir konuyla gündeme gelmesinden Yönetim Kurulu olarak çok üzgünüz.

Yönetim Kurulumuzun, yakın dönem olağan genel kurula kadar öncelikle genel kurulda zor kullandırmaya kadar işi götüren kişilerle de gerekli istişareleri yaparak, üstüne düşen her türlü fedakârlığı yapacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Konu Rize ise gerisini ayrıntı olarak görüyoruz. Kamuoyunun da bu durumu aile içindeki bir anlaşmazlık olarak değerlendirmesini ve bundan sonrada yapılacak haberlerde en azından Yönetim Kurulumuzdan da bilgi almalarını rica ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yönetim Kurulu Adına

Dr. Süleyman BASA

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Federasyon Seçimi Yarıda Kaldı !