RİHDER’den 3000 Öğrenciye Sıtkı Aslanhan'lı Seminer

RİHDER’den 3000 Öğrenciye Sıtkı Aslanhan'lı Seminer
Rize’de Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından 3000 imam hatip lisesi öğrencisi ve öğretmenlerine, "Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma" Semineri verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında, Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) ve Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen seminerde 3000 imam hatip lisesi öğrencisi ve öğretmenlerine, "Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Semineri" verildi.

Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından verilen ve iki gün süren seminerler ilk gün Çayeli Kültür Merkezi ile Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi nde, ikinci gün ise Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İHL Konferans Salonu ve Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

rihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(2).jpg

Sıtkı Aslanhan’ın sunumu ile gerçekleşen seminerde eğlenceli dakikalar yaşayan öğrenciler ahlaklı sporcu nasıl olunur, spor ahlakı nedir ve kötü alışkanlıklardan nasıl korunulur? konularında bilgi aldılar.

Aslanhan’ın eğlenceli sunumuyla renklenen seminerde bağımlılık yapan maddelere, bağımlılık yapan maddelerden ticari beklentileri olan insanlara karşı uyarılan gençler sağlıklı sosyal ortamlar konusunda bilgilendirilirdi.

Semineri dikkatle dinleyen öğrenciler eğitimin kendileri için faydalı olduğunu söyledi.

rihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(3).jpg

Her ilçede yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla düzenlenen seminerlerde konuşan Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) Başkanı Eyüp Furtuna, İmam Hatip öğrencilerinde 3 özellik hedeflediklerini; bunların, maneviyatta ve ahlakta öncü, sporda ve sanatta öncü ve topluma örneklikte öncü bir nesil olduğunu imam hatip gençliğinin topluma örnek olması gerektiğini söyledi.

rihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(12).jpg

İmam Hatip öğrencilerinin "ahlak elçileri" olduğunu ifade eden Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli ise konuşmasında, " Hedeflerinin her ilde spor kulübü açmak olduğunu belirtti. Toplum, imam hatip öğrencilerinden çok şey beklemektedir. İmam hatip öğrencileri kötü alışkanlıklarla anılacak kişiler değil, bunların önüne set oluşturacak olanlardır. Mahallenizde, sokağınızda kötü alışkanlıklar içinde olan kimselere doğruluğu anlatma görevini size veriyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü  Şemsettin Durmuş ise yaptığı konuşmada, "Her şeyde olduğu gibi sporda da ahlak ön plandadır. Burada bunun gelişimini destekleyen dernek ve spor kulübümüze teşekkür ediyorum. İmam Hatip okullarıyla sporda manevi boşluğun önemli ölçüde dolduruldu" ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü ile Rize İmam Hatipliler Derneği’ne düzenledikleri seminerlerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Öncü Gençlik ve Spor Kulübü adına Başkan Hacı Sürmeneli , Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e, Milli Eğitim Müdürü  Şemsettin Durmuş’a ve Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) Başkanı Eyüp Furtuna’ya plaket takdim etti.

rihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(7).jpgrihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(1).jpgrihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(4).jpgrihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(5).jpg

rihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(6).jpgrihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(9).jpgrihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(12)-001.jpgrihder’den-3000-ogrenciye-seminer-(10).jpg