RİKE Personeline Sahra Çadır Eğitimi Verildi

RİKE Personeline Sahra Çadır Eğitimi Verildi
Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) personeline Sahra Çadır Eğitimi verildi.

Türkiye'de 17 tane bulunan sahra çadır setinden bir tanesi de Rize'ye tahsis edilirken Mobil Acil Müdahale Ünitesi olarak kullanılmak üzere şişirilebilir sahra çadır seti kurulumu ve kullanımı konusunda Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) personeline eğitim verildi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Türkiye'de 17 tane bulunan sahra çadır setinden bir tanesinin de Rize'de bulunduğunu, bu çadırın gerektiğinde 54 yataklı hastane olarak kullanılabildiğini ifade etti.

rike-personeline-sahra-cadir-egitimi--1.jpg

Doğal afetlere hazırlıklı olabilmek, başta UMKE personeli olmak üzere RİKE personelinin koordineli ve verimli bir şekilde çalışabilmesi için, afetlerde ve olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere Rize'ye tahsis edilen sahra çadırının kurulumu ve kullanımı konusunda yüklenici firma olan İNTAŞ firması tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bulunduğu alanda çadır kurma ve kullanma konularında eğitim verildi.

Sahra Çadır Eğitimine, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Arama Kurtarma Ekibinde (RİKE) yer alan UMKE, AFAD, İtfaiye, Off Road Kulüpleri, Dağcılık Kulüpleri, Dalgıçlık Kulübünün yetkili personelleri katıldı.

rike-personeline-sahra-cadir-egitimi--6.jpg

Sahra Çadırı hakkında bilgi veren, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, sekiz ayrı parçadan oluşan çadırın bir bütün olarak kullanılabileceğini ifade ettiği açıklamasında çadırın parçalar halinde de kurulup tek de kullanılabileceğini ifade ederek her bir parçasının 60 metre kareden oluşmakta olduğunu kaydetti.

Tepe açıklamasına şöyle devam etti: Çadır gerektiğinde 54 yataklı bir hastane olarak olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca ısıtma ve soğutma tertibatı bulunan çadır yüksek izolasyon özelliğine de sahiptir. Söz konusu bu çadırla gerek ilimiz, gerekse de ülkemiz genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil durumlarda daha hazırlıklı duruma gelmiş olmaktayız. Bu sebeple, UMKE personeli olmak üzere RİKE personeline öncesinde çadır kurma eğitimi verildi. Bu eğitimlerin belli bir periyotlar ile devam edecek" diye konuştu.

rike-personeline-sahra-cadir-egitimi--2.jpg

rike-personeline-sahra-cadir-egitimi--3.jpg

rike-personeline-sahra-cadir-egitimi--4.20130417122835.jpg

rike-personeline-sahra-cadir-egitimi--5.jpg