RİKE, Rize Günleri Etkinliklerine Katılacak

RİKE, Rize Günleri Etkinliklerine Katılacak
Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) 08-11 Mart 2013 tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Rize Günleri Etkinliklerine katılacak.

Rize Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde kurulan Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) kurulandan itibaren ilde yapmış olduğu başarılı ve özverili çalışmadan dolayı, Rize Valisi Nurullah Çakır'ın daveti üzerine 08-11 Mart 2013 tarihinde Ankara ilinde yapılacak olan Rize Günleri Etkinliklerine katılacak.

RİKE olarak Ankara ilinde gerçekleşecek olan Rize Günleri Etkinliklerinde yer alacak olan Rize Arama Kurtarma Ekibinde olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD), Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Karadeniz Dalgıçlar Kulübü, Karadeniz Dalgıçlar Rafting İhtisas Kulübü, Kaçkar Offroad Kulübü, Rize Offroad Kulübü, Ardeşen Ruba Kulübü ve Verçenik Doğa Sporları Kulübü'nün başkanlarının katılımı ile Sağlık Müdürlüğü toplantısı salonunda yapılan toplantı ile Ankara ilinde gerçekleşecek olan Rize Günleri Etkinliklerinde RİKE olarak yapabilecek olan etkinlik ve faaliyetleri değerlendirmesi ile gerekli planlanma toplantısı yapıldı.

rike,-rize-gunleri-etkinliklerine-katilacak-2.jpg

Rize 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek kurmuş olduğumuz Rize Arama Kurtarma Ekibimiz, her ne kadar ilimizdeki acil ve afet durumlarından hizmet veriyor olsada, ekibimizde yer alan deneyimli kişiler ile Ülkemizde de meydana gelebilecek olan olağanüstü durumlarda müdahale etmek ve gerektiğinde tüm ülke vatandaşlarımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Bunun için Ankara ilinde yapılacak olan Rize Günleri Etkinliklerine Valimiz Sayın Nurullah Çakır'ın destekleri ile katılmayı planlıyoruz. Ankara'da yaşayan vatandaşlarımıza içinde bulunduğumuz oluşumu tanıtmak için orada olacağız" diye konuştu.

rike,-rize-gunleri-etkinliklerine-katilacak-1.jpg