RİKE'ye Komando Eğitimi !

RİKE'ye Komando Eğitimi !
Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), komando askerleri gibi eğitim almaya devam ediyor...

Rize'de çetin hava ve doğa şartlarında periyodik olarak çeşitli konularda eğitim gören Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), bu kez dağcılık eğitimi alarak meydana gelebilecek bu tür kaza ve olaylara müdahalede bulunmada zorluk çekmeyecek...

Konu hakkında açıklamada bulunan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Arama Kurtarma Ekibinin ilimiz, bölgemiz, ülkemiz genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil durumlarda zamanında etkin müdahale yapabilmesi için tüm konularda eksiklerini tamamlaya çalıştıklarını ifade etti.

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-9.jpg

Rize ve ülke genelinde meydana gelebilecek her tür afet ve acil durumuna hazırlıklı olabilmek amacıyla dokuz ayrı birimin tek çatı altında birleşmesiyle kurulan kamu personeli ve vatandaşların katılımıyla oluşturulan RİKE, personel becerisini en üst seviyede tutmak için sürekli teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştiriyor.

RİKE gönüllüleri son olarak İkizdere İlçesine bağlı Rüzgarlı Köyü mevkiinde, dağda iple iniş teknikleri, iple yaralı indirme, dağcılıkta kullanılan düğüm teknikleri, hakkında eğitimi gerçekleştirdi.

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-6.jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, ilimiz, bölgemiz hatta ülkemiz genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil duruma zamanında etkin müdahale edilebilmek için kurulan ve bünyesinde dokuz ayrı birimi barındıran ve yerel insan gücü ile de farklı bir hüviyeti olan RİKE (Rize Arama Kurtarma Ekibi) bizzat Valimiz Sayın Nurullah Çakır'ın desteği ile kurulmuştur. Sürekli yapılan eğitimlerin bir yenisi de bünyemizde bulunan Kaçkar Dağcılık Rafting İhtisas Spor Kulübü önderliğinde verilen dağcılık temel eğitimi gerçekleştirilmiştir" dedi.

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-7.jpg

Rize Arama Kurtarma Ekibinin Rize Valiliği bünyesinde kurulduğunu ve dokuz birimin birleşmesinden oluştuğunu ifade eden Kaçkar Dağcılık ve Rafting İhtisas Spor Kulübü üyesi Sultan Beyaz, RİKE olarak arazide dağcılık tekniklerini tüm personellerimize gösteriyoruz. Her kuruluş kendi uzman olduğu alanda bu tip arazide eğitim veriyor. Bugün dağcılıkla ilgili, dağcılık teknikleri, dağcılık düğümleri, dağcılıkta iniş teknikleri, dağdan yaralı indirme tekniklerini ekibimizde yer alan arkadaşlarımızla eğitmek amacıyla toplandık. Çünkü herhangi bir arama kurtarma faaliyetinde hep beraber olacağımız için yaralıya ulaştığımızda ben dağcı olarak ulaşabilirim ama doktorunda o yaralının yanına ulaşması lazım. O yüzden dağcılık tekniklerini onunda, ekibimizde yer alan herkesin de öğrenmesi, bilmesi gerekiyor. En azından bizim söylediğimiz komutlara uygun düğümleri atabilmeli, ipe girebilmeli. Yaralının yanına benimle birlikte inebilmeli. Bu amaçla burada toplandık" diye konuştu.

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-1.20130510140548.jpg

Gruptaki bir başka üye Mehmet Emin Ayhan ise; "Herhangi bir arama kurtarmaya gittiğimizde dağcılık teknikleri kurtarma bakımından burada gösterdiklerimizin tamamını bu eğitime katılan tüm arkadaşlarımız tamamen öğrendi ve istenildiği yerde kullanılacak duruma geldiler. Eğitimlerimiz sürekli olarak devam edecek. Tüm konularda eksiklerimizi tamamlayarak, ilimize ve ülkemize hizmet verecek duruma gelmek istiyoruz" dedi.

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-2.jpg

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-3.jpg

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-4.jpg

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-5.jpg

rike-ekibine-dagcilik-egitimi-8.jpg