RİSEDER Yeni Yüzüyle Daha Güçlü

RİSEDER Yeni Yüzüyle Daha Güçlü
Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği (RİSEDER)’in yeni yönetimi belli oldu. RİSEDER’de Başkanlığa Bülent Akbulut seçildi.

Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği (RİSEDER) Yönetim Kurulu Başkanlığına Bülent Akbulut, Başkan Yardımcılığına Mehmet Toptan seçilirken, yönetim kurulu ise İrfan Topal, Türkan Balcı, Serpil Civelek, Elif Karaloğlu, Mustafa Fatih Okur, Reyhan Bekar Mataracı, İshak  Güngör, Yalçın Sönmez, Hakan Günay, Muhammet İpek, Zeynep Yığcı, Emel Topaloğlu ve Nurlu Çelik’ten oluştu.

riseder-yonetimi-1.jpg

Başta Rize olmak üzere Türkiye’nin sosyal sorunlarına destek olmak amacıyla 2017 yılında aktif çalışmalarını hızlandırma kararı aldıklarını kaydeden yeni Başkan Bülent Akbulut, “Misyonumuz; öncelikle Rize ilinin eğitim ve sosyal alanlarda ilerlemesine katkı sağlamaktır. Rize’de başlattığımız çalışmalar ile bu kapsamda ülkemizin gelişimine destek olacağız” dedi.

Akbulut, ülkemizin temel sorunlarından bir tanesinin eğitim olduğunu ve dernek olarak başta Rize olmak üzere kendilerinden yardım talep eden bütün şahıs ve devlet kurumlarına imkanları ölçüsünde destek olmak amacıyla gönüllü yardımsever insanların birlikteliğine aracılık  edecek bir dernek olduklarını ifade ettiği açıklamasında, zor dönemlerden geçmekte olan ülkemizin ancak eğitim yoluyla kalkınabileceğini belirterek, ”Bizlerde elimizden geldiğince bu çalışmalarda ön saflarda yer alma kararı almış bulunuyoruz. Faaliyetlerimiz kapsamında şehit çocuklarına bireysek destek, sosyal yardımların desteklenmesi, başarılı öğrencilere burs imkanı, eğitim kurumlarının desteklenmesi, iktisadi çalışmalar, engelli öğrencilere destek gibi bir çok alanda Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği  (RİSEDER) olarak aktif çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

bulent-akbulut-riseder-baskani.jpg

Dernek olarak sadece eğitim alanıyla sınırlı kalınmayacağını belirten Akbulut, derneğin geçmiş yıllarda İşkur destekli bir çok iktisadi çalışmasının yer aldığını ve bu çalışmalara ek olarak şehit çocuklarına bireysek destek, sosyal yardımların desteklenmesi, başarılı öğrencilere burs imkanı, eğitim kurumlarının desteklenmesi, iktisadi çalışmalar, engelli öğrencilere destek gibi belirtilen alanlarda da çalışmalar yaptığını kaydetti.

riseder-yonetimi-2.jpg