Risiad'dan Güney Afrika ziyareti

Risiad'dan Güney Afrika ziyareti
Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Güney Afrika'da büyük bir yatırım potansiyeli olduğunu belirtti.

Külünkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Afrika ve Mozambik'e RİSİAD Başkan Yardımcısı Musa Serdaroğlu ve AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ile bir haftalık bir gezi düzenlediklerini ifade etti.

Güney Afrika'nın düşündüğünden çok daha gelişmiş olduğunu, Mozambik'in ise gelişmekte olan ve Güney Afrika'ya göre daha geride bir ülke olduğunu belirten Külünkoğlu, şunları kaydetti: ''Gezide düşündüğümüzden çok farklı bir ülke bulduk. Güney Afrika'da yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimize büyük bir potansiyel olduğunu gördüm. Zengin bir ülke olması dolayısıyla ticari fırsatlarının olduğunu düşünüyorum. Vize uygulanmıyor, madenleri bol, ithalatı ihracatından fazla. Benim gördüğüm kadarıyla dışarıdan çok şey alıyor. Bunu tersine çevirmek için fabrikalar, imalathaneler kurup, üretim yapılabilir.''

Güney Afrika gezisi kapsamında Johannesburg'u ziyaret ettiklerini bildiren Külünkoğlu, devletin yolları, altyapıyı güzel bir şekilde yaptığını ve hemen hemen eksiklerini tamamladığını, bu nedenle dışa açılmak isteyen iş adamlarına bu ülkede büyük fırsatlar olduğunu düşündüğünü kaydetti.