RİSİAD'dan Şirket Yönetiminde Yetki Devri Semineri

RİSİAD'dan Şirket Yönetiminde Yetki Devri Semineri
RİSİAD tarafından "Şirket Yönetiminde Yetki Devrinin Önemi" konulu seminer gerçekleştirildi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF), yürüttüğü “KOBİ’lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi” kapsamında, KASİF ile Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (RİSİAD) ortaklaşa düzenlediği “Şirket Yönetiminde Yetki Devrinin (Delegasyonun) Önemi” konulu seminer RİSİAD seminer salonunda yapıldı.

RİSİAD üyelerinin katıldığı seminere konuşmacı olarak katılan KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, “Her şey elimin menzili altında olsun” döneminin geride kaldığını belirterek, iyi bir yönetici ve girişimcinin planlama, organize etme ve kontrol sistemini kurarak, bilgi, beceri ve ahlakına güvendikleri çalışanlarına yetki ve sorumluluk devretmekten korkmaması gerektiğini söyledi.

risiaddan-sirket-yonetiminde-yetki-devri-semineri-1.jpg

“İşiniz elinizin değil de gözünüz menzilinde olsun”

Her şey elimin menzili altında olsun döneminin geride kaldığını ifade eden Bıyıklı, “Girişimciler, gözetleme ve denetleme sistemini kurarak, bilgi, beceri ve ahlakına güvendikleri çalışanlarına yetki ve sorumluluk devretmekten korkmamalı. Aksi takdirde her şey elinizin altında kalırsa, zamanını etkili ve verimli kullanamaz, daha hızlı ve daha doğru kararlar alamaz, yeni politikalar oluşturamaz, çalışanlarınızı ve kendinizi geliştiremez ayrıntılarda boğulur kalırsınız, büyüyemez, gelişemez ve işinizin altında kalır ezilirsiniz” şeklinde konuştu.

risiaddan-sirket-yonetiminde-yetki-devri-semineri-3.jpg

“İnsan kaynağının değerini bilin”

İşletmelerde verimliliğin, karlılığın artmasının, yüksek katma değerin elde edilmesinin, kısacası başarının ana unsurunun insan olduğunu söyleyen Bıyıklı “işletmelerin gerçek zenginliği insandır. Bu nedenle, yeniliğe ve değişime açık, öğrenmeye istekli, müşteri odaklı, ekip çalışmasına yatkın, çabuk uyum sağlayabilen her şeyden önemlisi de paraya değil de işine aşık insanlarla çalışmak lazım. Vagon gibi sürekli itilecek ve çekilecek değil de lokomotif gibi adeta kendinden motorlu kişileri bulmak, işe almak ve elde tutmak gerekir. Bu kişileri de organize etmek, kontrol etmek, onlara öncülük ve kılavuzluk yapmak, onları motive etmek ve insanlarla iletişim içerisinde olmak gerek” diye konuştu.

“Fiziki güç yerine beyin gücünü kullanın”

İnsanların yüzyıllardır fizik gücünden yararlandıklarını ifade eden Bıyıklı günümüzde artık fiziki gücün yerini beyin ve gönül gücünün aldığını sözlerine ekleyerek, “çalışanlarınızın beyin ve gönül gücünden yararlanın. Çünkü dünya üzerindeki en büyük silah ateşlenmiş insan ruhudur. Gençlere güvenin, sorumlulukları ölçüsünde yetki de verin, ama kontrol ve denetimi de elden bırakmayın. Atalarımızın, “taç giyen baş akıllanır” sözünü unutmayalım” dedi. Yaşar Bıyıklı Hun İmparatoru Atilla’nın yöneticilere verdiği; “bütün yetkileri kendinde toplama. Zaferler, ancak ekip çalışması ile kazanılır. Başarılı olanı takdir et. Başarısız ise görevde tutma. Bir gün yerine gelebilecekleri endişesiyle yetenekli insanların önünü tıkama.” tavsiyeleri hatırlatarak sözlerine son verdi.

RİSİAD yönetim kurulu üyesi Sefa Seferoğlu seminerin sonunda Genel Sekreter Yaşar Bıyıklı’ya sunumlarından dolayı teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

risiaddan-sirket-yonetiminde-yetki-devri-semineri-2.jpg

risiaddan-sirket-yonetiminde-yetki-devri-semineri-4.jpg