Rize AB'ye Hazırlanıyor

Rize AB'ye Hazırlanıyor
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, ''AB Yolunda Rize Projesi'' sertifika töreninde 60 kişinin proje yapma kapasitesine geldiğini söyledi.

Rize Valiliği'nce düzenlenen ''AB Yolunda Rize Projesi'' sertifika töreni yapıldı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) toplantı salonunda yapılan ''AB Yolunda Rize Projesi AB ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi'' sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kadrolarında nitelikli eleman olması durumunda yöneticilerin akıllarından geçeni pratiğe dökme imkanı bulabildiklerini ifade ederek, ''Bünyemizde bir proje ofisi vardı. Ama AB yolunda Rize Projesinin yapılmasından sonra bu ofis daha sistematik hale geldi. İleride daha iyi olacak'' dedi.

Yürütülen çalışma ile 60 kişinin proje yapma kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Hacımüftüoğlu, ''Hiçbir faydalı bilgiden zarar gelmez. Edinilen bu bilgiler şehrimize ve çalışmaya katılanlara çok şey kazandıracaktır. Bundan herkes istifade edecektir'' diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ise, yürütülen proje ile hedefin kentte AB projesi hazırlayabileceklerin sayısını artırmak olduğunu anlatarak, ''İlimizde 10'un üzerinde proje hazırlama kapasitesine sahip insan vardı. Bu proje ile 60 kişi daha proje hazırlama kapasitesine sahip oldu. Bu iyi bir gelişme'' dedi.

İleride ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarına da seminer verilmesini hedeflediklerini belirten Erkayıran, böylece kentte 200'e yakın kişiye eğitim verilmiş olacağını, bu sayede kentte proje hazırlama kapasitesine sahip olanların sayısının oldukça artmış olacağını kaydetti.

Törende daha sonra eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.