Rize, Aday Adayı İhracatına Devam Ediyor

Rize, Aday Adayı İhracatına Devam Ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize, Rize dışına milletvekili aday adayı göndermeye devam ediyor.

Cumhuriyet tarihinde 2 başbakan ve 1 Cumhurbaşkanı çıkaran Rize, siyasetçi ihracatına devam ediyor. TBMM’de halen bakan yardımcıları nezdinde temsil edilen Rize’nin, 3 Rize Milletvekilinin yanı sıra Rize dışında yaşayan birçok Rizeli milletvekilleri de mecliste bulunuyor.

Yeni dönemde de siyasi arenada yer almak isteyen Rizeliler, 7 Haziran seçimlerinde Rize’ye ithal aday gelmemesi yönünde hem fikir olurken, Rizeli bir çok isim de yaşadıkları bölgelerden aday adaylıklarını birer birer açıklıyor.

Milletvekilliği aday adaylığını açıklayanlara son olarak,  Rize’nin Küçükçayır Köyü (Andon)’dan olan  Şener Mengene eklendi. Mengene, İstanbul 2. Bölge için Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan Rizeli bir başka isim oldu.

AK PARTİ İSTANBUL 2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ŞENER MENGENE KİMDİR?

sener-mengene-ak-parti-istanbul-aday-adayi.jpg

1982 Rize Merkez Küçükçayır Köyü(Andon) doğumludur. Dr. Kemal Naci Ekşi Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden Mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi-Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans Programı, Stratejik Yönetim Alanında, Akademik çalışmalarına devam etmektedir. Ak Parti Esenler Fatih Mahallesi Gençlik Kolu Başkanlığı, Esenler İlçe Gençlik Kolu Seçim İşleri Başkanlığı ve SKM Üyesi, İstanbul Gençlik Kolları Ar-Ge Komisyon Üyesi ve 2. Bölge Ar-Ge Başkanlığı görevinde bulundu.

Elektronik Bilgi Merkezi Haber Ajansı, Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde birçok görevde bulundu. Fatih, Bayrampaşa, Beşiktaş ve Şişli Kaymakamlıklarında görev yaptı.

Esenler Rizeliler Derneği, Esenler Dernekler Federasyonu, İkra Eğitim ve Kültür Derneği, Vatan İlmi Araştırmalar Derneği, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Derneği, Kızılay, Yeşilay, Genç RİDEF, Genç TÜMSİAD, Genç Birlik gibi kuruluşlarda yönetim Kurulu ve denetim kurullarında görev aldı.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezinde Genel Başkanlık görevinde bulunmaktadır.