Rize Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Rize Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Rize'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı kurul üyelerinin katılımıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi.

Vali İhsan Selim Baydaş, Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantı öncesi Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı’dan mevcut durum, araç parkı, müdahale çalışmaları, Rize afet müdahale planı, planlama ve risk azaltma çalışmaları, iyileştirme çalışmaları, eğitim ve tatbikat çalışmaları hakkında detaylı brifing aldı.

Brifingin ardından kurul toplantısına geçilerek, 25 Ağustos 2023'te Rize'de yaşanan sel afeti sonrasında yapılan çalışmalar hakkında ilgili kurum amirlerince bilgilendirmeler yapıldı.

'Türkiye Afet Müdahale Planı' kapsamında Rize özelinde kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşların afet öncesi, afet anı ve sonrasında görev ve sorumlulukları hakkında istişareler yapıldı. Kurulun yapısı üzerinde durularak kurul toplantılarının düzenli aralıklarla yapılması, ihtiyaca binaen farklı kurumların da kurula dâhil edilmesi ve afet hazırlıklarının tatbikatlarla desteklenmesi gerektiği vurgulanarak görevlendirmeler yapıldı.

Toplantı sonrası Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü yerleşkesini ziyaret eden Vali Baydaş, fiziki yapı, ekiplerin koordinesi, müdahale kapasitesi, araç parkı ve kurtarma malzemeleri ile müdahil olunan olaylar hakkında İl Müdürü Mehmet Salih Avcı’dan bilgiler aldı. Birlik personeline deprem ve sel afetinde yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Vali Baydaş, afet ve acil durumlarla mücadeledeki amacın; insan sağlığını ve yaşamını her koşulda korumak olduğunu vurgulayarak, bu konuda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Arama ve Kurtarma Birliği’ne her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

rize-afet-ve-acil-durum-koordinasyon-kurulu-toplantisi-yapildi.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum