Rize, Akarsu Kano Sporcuları Yetiştirme Merkezi Olacak

Rize, Akarsu Kano Sporcuları Yetiştirme Merkezi Olacak
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Boğaz Mahallesinde bulunan tesislerde çalışmalarına devam eden TOHM sporcularını...

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Boğaz Mahallesinde bulunan tesislerde çalışmalarına devam eden Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Akarsu Kano (TOHM) sporcularını ziyaret ederek kano antrenmanları hakkında bilgi aldı.

rize,-akarsu-kano-sporculari-yetistirme-merkezi-olacak-1.jpg

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çelik,” Rize İlimiz 2016 Brezilya Rio da ve 2020 yılında Japonya Tokyo da yapılacak olan Olimpiyatlara Akarsu Kanosu dalında Sporcu yetiştirmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımız Spor Genel Müdürlüğü tarafından destek il olarak belirlenmiştir. Akarsu Kanosunda 2016 ve 2020 Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek sporcular inşallah ilimizde yetişecek. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezini kapsamında Ülkemizin çeşitli illerinde yetenek ölçümleri yapılarak seçilen 10 Bayan sporcumuz 2 Antrenör nezaretinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 antrenman yapıyorlar. Sporcularımız Eğitim Öğretimlerine Rize’de devam etmekte olup tüm iaşe masrafları Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanmaktadır. 2016-2020 Olimpiyatlarında bu çocuklarımızdan ciddi anlamda derece bekliyoruz. Bütün çalışmalarımız bu anlamda devam ediyor” diye konuştu.

Sporcuların çalışmaları hakkında Antrenörlerden bilgi alan Çelik, Devletimizin tüm imkanlarıyla yanındayız. Sizlerden tek dileğimiz şanlı bayrağımızı göndere çektirmenizdir diyerek sporculara çalışmalarda başarılar diledi.

rize,-akarsu-kano-sporculari-yetistirme-merkezi-olacak-2.jpg