Rize Artık Çay ile Değil Bilim Adamlarıyla Ün Yapmalı

Rize Artık Çay ile Değil Bilim Adamlarıyla Ün Yapmalı
Rizeli Araştırmacı Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, "İller, ürettiği yiyecek ve içecekten değil yetiştirdiği insanlarla şöhreti yakalamalı." dedi.

Rize İmam Hatip Ortaokuluna bir ziyaret gerçekleştiren Araştırmacı Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, daha sonra Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Salonunda öğrencilerle söyleşide bulundu. Yazar Bahadıroğlu programın ardından imza günü etkinliği çerçevesinde kitaplarını imzalayarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milli Tarih ve kültürümüz konusunda önemli araştırmaları olan ve bu alanda 100´e yakın eser yazan Yavuz Bahadıroğlu, ziyaret sırasında Ali Metin Kazancı Rize Lisesi salonunda öğrencilerle yaptığı söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-7.jpg

Öğrencilere öncelikle iyi birer insan, iyi bir insan olmak için de iyi bir okuyucu olmaları gerektiğini anlatan Bahadıroğlu, Kutlu Doğum Haftasının yaklaştığı bir dönemde kendisinin kaleme aldığı Canım Peygamberim kitabının okulda ayın kitabı olarak tavsiye edilip bütün öğrenciler tarafından okunmuş olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Bu kitabı yıllar önce kaleme aldığını ancak peygamberin hiçbir zaman gündemden düşmeyeceği için onun sevgisinin her zaman içimizde artarak devam edeceğini ve bugün de burada bunu gördüğünü belirtti. Peygamber efendimizin çocuk sevgisinden örnekler veren Yazar Bahadıroğlu ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dinimizin kadınlara verdiği önemden bahsetti.

Öğrencilerin "nasıl yazar olunur?" sorusuna, karşılık Yazar Bahadıroğlu, 12 Mart İstiklal Marşının kabul günü olduğunu hatırlatarak Mehmet Akif´in İstiklal Marşını yazabilmek için günlerce başlangıç için ilk kelimeyi bulmaya çalıştığını, millete "Korkma!" diye cesaret veren ilk kelimenin içine doğmasından sonra da devamının geldiğini ifade ederek cevap verirken "Yani yazar veya şair olarak ruh dünyanızda bazı duygular doğar. İşte o andan itibaren yazma ihtiyacı hissedersiniz, ama bunun için de çok iyi okumanız gerekir" dedi.

yavuz-bahadiroglu.jpg

Söyleşi sırasında öğrencilere Rize'nin ne ile tanındığını soran Yazar, öğrencilerin çay cevabını vermesi üzerine; "Evet doğru çay ile tanınıyor. Artık illerimizin bu anlayıştan kurtulması gerekir. Şehirlerimizin yiyecek ve içecekleriyle değil de yetiştirdiği insanlarla şöhret bulması dönemi gelmiştir." diye konuştu.

Kendisinin de Rize'de doğduğunu, buralarda yetiştiğini belirtip burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Araştırmacı Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, spor, sanat, siyaset, kültür ve pek çok alanda Rize insanının hep başarılarıyla ön planda olduğunu ifade ederek, artık bunları iyi anlayıp ileride onlar gibi olmayı hedeflememiz gerektiğini, ancak bunun için iyi bir okuyucu ve iyi bir insan olunması gerektiğini vurguladı.

Okul Müdürü Bayram Gündoğar ise yaptığı teşekkür konuşmasında gelişi ile okulumuza ve öğrencilerimize mutluluk veren Yavuz Bahadıroğlu'na programın gerçekleşmesi için salonu tahsis eden Ali Metin Kazancı Rize Lisesi yetkililerine, programın gerçekleştirilmesinde katkıları olan öğretmen, veli ve diğer ilgilere teşekkürlerini sunduğunu ifade ederek bu tür kültürel etkinliklerin imkanlar ölçüsünde devam ettirilmeye çalışılacağını kaydetti.

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-6.jpg

Öğrenciler tarafından çiçek ve günün hatırası olarak da Okul Müdürü Bayram Gündoğar tarafından plaket takdim edilen Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu daha sonra kitaplarını imzalayarak öğrencilerle ve yöneticilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-8.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-11.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-1.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-2.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-3.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-4.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-5.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-10.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-12.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-13.jpg

yavuz-bahadiroglu-rize-imam-hatip-ortaokulunda-9.jpg