Rize Artvin Havalimanı 3,5 Ayda 300 Bin Yolcuya Hizmet Verdi

Rize Artvin Havalimanı 3,5 Ayda 300 Bin Yolcuya Hizmet Verdi
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize Artvin Havalimanının 3,5 ay içerisinde yaklaşık 300 bin yolcuya hizmet verdiğini açıkladı.

Rize'nin Pazar ilçesinde Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 14 Mayıs 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Açıldığı günden itibaren konulmayan uçak seferleri nedeniyle yüzde 50 kapasite ile hizmet vermek zorunda bırakılan ve konulan sınırlı sayıdaki seferlerin saat düzensizliği nedeniyle eleştiri oklarını bir türlü üzerinden atamayan yaklaşık 5 milyarlık yatırım, tüm uçuş engellemelerine rağmen 3,5 ayda yaklaşık 300 bin yolcuya hizmet verdi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rize Artvin Havalimanından 1952 uçuş düzenlendiğini ve 278 bin 272 yolcunun havalimanını kullandığını kaydetti.

Rize Artvin Havalimanının hizmete başlamasıyla birlikte bölgenin turizm ve ticaret potansiyeline doğrudan etki yapmaya başladığını kaydeden İl Başkanı Alim, “14 Mayıs - 31 Ağustos tarihleri arasında 1952 uçuşla yaklaşık 300 bin yolcuya hizmet veren Rize Artvin Havalimanı, şehrimize, bölgemize ve ülkemize büyük katkılar sunmaktadır.” dedi.

Alim, havalimanından ayrıca 7600 ton kargo yük trafiğinin gerçekleştiğini belirtti.

Uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olmasına rağmen Rize Artvin Havalimanından halen daha İstanbul ve Ankara'ya düzenlenen birkaç uçak seferinin haricinde başka uçuş bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
52 Yorum