Rize Artvin Havalimanı İATA Kodunu Alarak THY Uçuş Listesinde Yerini Aldı

Rize Artvin Havalimanı İATA Kodunu Alarak THY Uçuş Listesinde Yerini Aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki ay açılışının yapılacağı müjdesini verdiği Rize-Artvin Havalimanı (RZV), Türk Hava Yollarının (THY) internet sitesinde İATA kodunu alarak yer aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel merkezde düzenlenen 153. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında "Şimdi buradan sesleniyorum, ey ana muhalefet bak Ordu-Giresun'da denizin üzerinde bir havalimanı yaptık, haberiniz var mı? Şimdi Rize-Artvin, orada da havalimanımız bitiyor, inşallah önümüzdeki ay onun da açılışını yapacağız, haberiniz var mı?" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Rize Artvin Havalimanı (RZV)  Türk Hava Yollarının (THY) internet sitesinde İATA kodunu alarak uçuş listesinde yer aldı.

rize-artvin-havalimani-iata-kodunu-alarak-thy-ucus-listesinde-yerini-aldi-1.jpg

RİZE ARTVİN HAVALİMANI

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede olacak.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı için 100 milyon ton dolgu alanı Aralık 2021'de bitirildi.

Havalimanının, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 265 metreye 24 metre 3 taksi yolu, 300 metreye 120 metre, 120 metreye 120 metre 2 apron imalatları da tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın, yöresel mimariyi yansıtan en önemli görselleri olan çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki kulenin yapımı da sona erdi. Havalimanı içerisinde Türk çayının tanıtımı için büyük öneme sahip Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası çalışmaları ise devam ediyor.