Rize-Artvin Havalimanı Sertifikasına Kavuştu

Rize-Artvin Havalimanı Sertifikasına Kavuştu
Rize Valisi Kemal Çeber, Türkiye’de deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın 30 Aralık 2022 tarihi itibariyle “Havaalanı Sertifikası” aldığını açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Rize-Artvin Havalimanı'na "Havaalanı Sertifikası" verildiğini açıkladı.

Çeber, yaptığı yazılı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla 14 Mayıs 2022'de açıldığını hatırlattı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) verdiği emniyet taahhüdü ile faaliyetlerine devam Rize-Artvin Havalimanı'nın 30 Aralık 2022 itibarıyla "Havaalanı Sertifikası"na kavuştuğunu belirten Çeber, şunları kaydetti: "Rize-Artvin Havalimanı, uluslararası ve ulusal düzeydeki emniyet standartlarını tamamen karşılayarak, Havaalanı Sertifikasyon ve İşletim Yönetmeliği'ndeki (SHY-14A) usul ve esaslar çerçevesinde havaalanı işletimine yönelik belirlenen tüm standartlar sağlanarak, yönetmeliğin altıncı maddesinde belirtilen şartlar dahilinde DHMİ Genel Müdürlüğü Rize-Artvin Havalimanı işletme üzerine yetkili kılınmış ve sertifika çalışmaları tamamlanarak Havaalanı Sertifikası verilmiştir.

Sertifika çalışmaları tamamlanana kadar faaliyet gösteren Rize-Artvin Havalimanı'nda geride kalan sürede 3725 uçak uçuş gerçekleştirmiş, 524 bin 870 yolcu seyahat etmiştir. Toplam taşınan yük 369 ton olarak gerçekleşmiştir."

000-023.jpg

Rize-Artvin Havalimanı
Birçok özelliği ile öne çıkan Rize-Artvin Havalimanı; 3 milyon m² alanda deniz doldurularak inşa edilmiş olup 3 km uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde piste sahiptir.  250 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğinde üç taksi yolu, 300×120 m ve 120×120 m boyutlarında iki apron ile hizmet vermektedir. Terminal binasının büyüklüğü 32 bin m² iken diğer kapalı alanlar 15 bin m² büyüklüğündedir. Rize kültürüne atfen havalimanının giriş takı çay yaprağı biçiminde yapılırken, 36 metre yüksekliğindeki hava trafik kontrol kulesi çay bardağı şeklinde inşa edilmiştir. Projede Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 2,5 kat fazla olarak 100 milyon ton taş dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Havalimanı içerisinde Çay Müzesi ve 448 araçlık otopark bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum