Rize Artvin Havalimanı'ndan Uçuş İptallerine Güle Güle!

Rize Artvin Havalimanı'ndan Uçuş İptallerine Güle Güle!
Rize Artvin Havalimanı, olumsuz hava şartlarında görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda uçakların piste inişini sağlayacak olan ve uçuş iptallerinin azalmasına katkı sağlayacak CAT-2 standartlarına yükseltiliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Rize Artvin Havalimanı Pist Özel Aydınlatma Sistemlerinin CAT 1'den CAT-2 Yükseltilmesi yapımı için ihaleye çıkıyor.

İhale, 26 Aralık 2023 tarihinde saat: 11.00’de Ankara’da DHMİ Genel Müdürlüğünün Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı İhale Salonunda gerçekleştirilecek.

İhale sürecinin yer tesliminden itibaren 300 takvim günü olduğu belirtildi.

CAT-2 aydınlatma sistemi, görüş mesafesinin 300 metre ile 550 metre arasında olduğu durumlarda uçakların piste iniş yapmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde, Rize Artvin Havalimanı'nda olumsuz hava şartlarında uçuş iptalleri azalacak ve havalimanının hizmet verimi artacak.

CAT 1 Standartları: 60 m’den alçak olmayan bir karar yüksekliği veya en az 800 m bir görüş mesafesi veya en az 550 m bir pist görüş mesafesine sahip hassas aletli yaklaşma.

CAT 2 Standartları: 60 m’yle 30 m arası karar yüksekliği veya 550 m ile 350 m arası pist görüş mesafesi. Pistteki görüş mesafesinin biraz daha kısıtlı olduğu zamanlarda kullanılır.

CAT 3 Standartları: Pist üzerindeki görüş şartlarının 350 metreden daha az olduğu durumlarda, sistem, cihaz, araç ve gereçlerin kullanılabilirliğini ve konumlarını belirleyen şartlar.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
14 Yorum