Rize Barosu'nun Genel Kurulu Ertelendi

Rize Barosu'nun Genel Kurulu Ertelendi
Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, İçişleri Bakanlığının, bugün yayımladığı genelge dolayısıyla yarın yapılacak Rize Barosu’nun seçimli Olağan Genel Kurulu’nun ertelendiğini duyurdu.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, İçişleri Bakanlığının, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık'a kadar izin verilmemesine yönelik genelgesi kapsamında Rize Barosu’nun 2020-2022 seçimli Olağan Genel Kurulu’nun ertelendiğini açıkladı.

Baro Başkanı Peçe, yaptığı açıklamada, "3 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştireceğimiz seçimli Olağan Genel Kurulumuz Sağlık Bakanlığının önerisi, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan, bugünden itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar ertelenmesine yönelik genelge dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir. Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarım” dedi.

Baro Başkanı Peçe, bakanlığın yayımladığı genelge ile çoklu baro düzenlemesini getiren 7249 sayılı Kanun uyarınca bu ayın ilk haftası gerçekleştirilmesi gereken baro başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri ile TBB delege seçimleri yapılamayacağını, delege seçimlerinin yapılamaması nedeniyle de aralık ayında olması planlanan Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri seçimlerinin de gerçekleştirilemeyeceğini ifade etti.