Rize Belediye Başkanı Kasap: Karadeniz Bölgesinde Bu Ödülü Alan İlk ve Tek İliz

Rize Belediye Başkanı Kasap: Karadeniz Bölgesinde Bu Ödülü Alan İlk ve Tek İliz
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan '12 Yıldız Şehri' ünvanını Karadeniz bölgesinde kazanan ilk ve tek il olduklarını açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 9-12 Ekim 2017 tarihleri arasında çocuk, genç ve engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenledikleri etkinlikler sonucunda Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan '12 Yıldız Şehri' ünvanını Karadeniz bölgesinde kazanan ilk ve tek il olduklarını açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, Karadeniz bölgesinde bu ödülü alan ilk belediye olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda, çocuk, genç ve engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikler dolayısıyla bu ödüle layık görüldük. Belediyemizin, bölgemizdeki diğer belediyelere örnek olmasını ve bu ödülün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

rize-belediyesine-12-yildiz-sehri-odulu-(3).jpg

Rize Belediyesi’nin 12 Yıldız Şehri ödülü için Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 2017 için belirlenen "Yerel Demokrasi ve Katılım" temasına yönelik etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Kasap, “Gençlik, çocuk ve engelli vatandaşlarla buluşmalar yapıldı, onların fikirleri, şehirde yaşadıkları sıkıntılar ve istekleri eylem planı haline getirilerek hayata geçirildi. Vatandaşın yönetime katılımını, toplumsal katılımcılığı artıran etkinlikler yapıldı.” diye konuştu.

Kasap, 2017 yılında Türkiye’de ’12 Yıldız Şehri’ ödülüne Rize Belediyesi’yle birlikte, Lüleburgaz, Karşıyaka, Kahramankazan, Kadıköy, İzmit, Edremit, Beşiktaş, Büyükçekmece ve Ahmetbey belediyelerinin layık görüldüğünü belirtti.

rize-belediyesine-12-yildiz-sehri-odulu-(1).jpgrize-belediyesine-12-yildiz-sehri-odulu-(2).jpg

rize-belediyesine-12-yildiz-sehri-odulu-(4).jpg