Rize Belediye Başkanı Metin'den GastroRize Daveti !

Rize Belediye Başkanı Metin'den GastroRize Daveti !
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, GastroRize 3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri Festivalinin bu yıl “Hayde Festivale” sloganıyla 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini kaydederek vatandaşları düzenlenecek etkinliklere davet etti.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, GastroRize 3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri Festivalinin tanıtım toplantısı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rize’nin doğası, kültürü ve yöresel lezzetlerinin yer alacağı festivalin 13 Ekim Cuma günü saat 17.00’da sahil otopark alanında protokol açılışıyla başlayacağını ve 3 gün süreceğini kaydeden Başkan Metin, “Bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz GastroRize Festivalimiz bu sene de çok sayıda renkli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Rizemizin tadını, sesini ve renklerini tüm şehir ve misafirlerimizle birlikte yaşayacağız. Rize'nin doğası, kültürü ve yöresel lezzetlerini tanıtacağımız festivalimiz ile Rize’nin sofrasını Türkiye ve dünyaya açıyoruz. Hayde Festivale!” dedi.

Festival sofrasında Rize’nin 14 coğrafi işaretli ürününün de yer alacağını kaydeden Başkan Metin, “Bu sofrada ne var? Çayımız, balımız, kavurmamız, muhlamamız, pepeçuramız, kuru fasulyemiz, pidemiz, enişte lokumumuz, baston ekmeğimiz ve tabi ki balığımız (Hamsimiz) var. Bu sofrada lokal ve organik ürünlerimiz, 14 coğrafi işaretli ürünümüz, mutfağımızın eşsiz tatları var. Bu festivali Rize için yapıyoruz. Yeme içme sektörümüzün tanınması, turizm sektörünün gelişmesi, eşsiz kültürümüzü tanıtmak için yapıyoruz. Rize için hedefimiz; şehrimizi tanıtmak, varlıklarımızdan, zenginliklerimizden, güzelliklerimizden herkesi haberdar etmek, Rize’nin marka değerini geliştirmektir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Metin, turizm sektörü için hedeflerinin Rize’nin turizm pazarından alınan payı büyütmesi olduğunu kaydederek, “Turizm ekonomisine Rize’nin adını yazmak. İşletmecilerimiz için hedefimiz; daha çok iş yapmalarının yollarını aramak, markalaşmalarına katkıda bulunmak, her işletmenin bereketini artırmaktır. Geçtiğimiz 2 yıl bu hedeflerimiz için epey yol aldık. Hedeflerimiz için doğru yolda olduğumuzu gördük. Bu yıl daha tecrübeliyiz. İnşallah hedeflerimiz için daha büyük yol alacağız. Festivalimizde Türkiye’nin önemli 30 şefi ve gastronomi duayenini ağırlayacağız. Festival alanında Rize’nin kendine has ürünlerini ve lezzetlerini yorumlayacakları etkinlikler yapacaklar. Festival alanında; ÇAYKUR dahil 60’dan fazla yerel üreticimizin katılımıyla Rize mutfağının lezzetleri ile lokal ürünlerinin tadımları ve satışlarının gerçekleştirileceği lezzet stantlarımız ve geleneksel el sanatları stantlarımız bulunacak. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz GastroRize Festivalimiz artık Rize’nin bir markasıdır. Toprağa atılan tohum tuttu. Büyümeye serpilmeye başladı. Şehrimizin bu markasını hep birlikte büyütüyoruz, büyüteceğiz. Herkesi festivalimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

rize-belediye-baskani-metinden-gastrorize-daveti.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum