Rize Belediyesi Çeyrek Final İlk Maçında Yarın Uludağ Basketbol ile Karşılaşacak

Rize Belediyesi Çeyrek Final İlk Maçında Yarın Uludağ Basketbol ile Karşılaşacak
Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 4. Sırada tamamladığı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi normal sezonunun ardından Süper Lig yolundaki play-off ilk maçını yarın Uludağ Basket NBSD ile oynayacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 30 hafta süren normal sezon karşılaşmalarını ilk sırada tamamlayan Emlak Konut şampiyonluğa ulaşırken, ligde normal sezonu 2 ve 9. sıralar arasında tamamlayan takımlar ise play-off oynamaya hak kazandı.

RİZE’DE MAÇ ÜCRETSİZ

Normal sezonu 4. Sırada tamamlayan ve play-off çeyrek final maçında Uludağ Basket NBSD ile eşleşen Rize Belediyesi, çeyrek final ilk maçında yarın evinde Uludağ Basket NBSD ile karşılaşacak.

13 Nisan Çarşamba günü Rize Yenişehir Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 15.30’da başlayacak. Taraftarlar önceki karşılaşmalarda olduğu gibi bu karşılaşmayı da ücretsiz olarak tribünden izleyebilecek.

Rize Belediyesi, rakibi ile çeyrek final 2. maçında 16 Nisan Cumartesi günü İstanbul deplasmanında karşılaşacak.

Eşleşmelerde iki maç kazanan ekipler yarı finale yükselecek. Seride durumun 1-1 olması halinde ise 3. Maç ilk maçın oynandığı takımın sahasında oynanacak.

Rize Belediyesi, normal sezonda Uludağ Basketbol NBSD ile oynadığı iki maçı da farklı kazanmasını bildi. Deplasmanda rakibini 66-47 mağlup eden Rize Belediyesi, sezonun 2. devresinde Rize'de oynanan karşılaşmayı ise 61-49 kazanmasını bilmişti.

Play-off’ta final maçının ardından şampiyonluğa ulaşacak takım, Emlak Konut ile birlikte 2022-2023 sezonunda Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak 2. takım olacak.

rize-belediyesi-2.jpg

Play-off çeyrek final programı şöyle:

13 Nisan Çarşamba
15.30 Rize Belediyesi – Uludağ Basket NBSD

17.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi – Fenerbahçe Gelişim
17.30 Botaş Gelişim – Turgutlu Belediyespor
18.00 Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor – HDI Sigorta Yalova VIP

16 Nisan Cumartesi
12.30 Fenerbahçe Gelişim - Mersin Büyükşehir Belediyesi
15.00 HDI Sigorta Yalova VIP - Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor
16.00 Turgutlu Belediyespor - Botaş Gelişim
17.00 Uludağ Basket NBSD - Rize Belediyesi

rize-belediyesi-1.jpg