Rize Belediyesi GastroRize Konserlerini İptal Etti

Rize Belediyesi GastroRize Konserlerini İptal Etti
Rize Belediyesi, 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan GastroRize Festivali kapsamındaki konserlerin İsrail'in Filistin ve Gazze'ye düzenlediği saldırılar dolayısıyla iptal edildiğini bildirdi.

Rize Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 3. GastroRize Festivali kapsamında düzenlenecek konserlerin Filistin'de devam eden İsrail işgali ve bu işgalin bir sonucu olan çatışmalar nedeniyle iptal edildiği belirtilerek, “İsrail son çatışma girişimini fırsat bilerek orantısız bir güçle Gazze şeridinde mülteci olarak yaşayan sivillere yönelik insanlık dışı saldırısı ile bölgenin elektriği suyu kesildi. Hastanelere saldırıldı. İbadethaneler ve pazar yerleri bombalandı. Binlerce sivil hayatını kaybetti. Yüzbinlerce insan bir kez daha göç etmek zorunda kaldı. Aktör devletler çatışmayı derinleştirecek açıklama ve eylemlerde bulunurken; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; ‘Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz’ diyerek taraflar arasında barışı tesis etmeye çalışıyor. Masum sivil insanların zulme maruz kaldığı; yerlerinden, yurtlarından, hayatlarından edildiği, büyük bir insanlık dramının yaşandığı bu döneme denk gelen GastroRize Festivali'nin sahne etkinliklerini insanlığa karşı duyduğumuz saygının bir gereği olarak iptal ediyoruz. GastroRize Festivali bu yıl; etkinlik çadırı, yeme içme mekanları, workshopları, çocuk oyun alanlarıyla ziyarete açık olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, GastroRize tanıtım toplantısında konserlerin iptal edilmesi için ajanslarla görüşmelerin yapıldığını kaydetmişti.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum