Rize Belediyesi İller Bankası'ndan 27 Milyon Liralık Kredi Kullanacak

Rize Belediyesi İller Bankası'ndan 27 Milyon Liralık Kredi Kullanacak
Rize Belediyesi, İller Bankasından 6 Milyon Lirası emekliliği gelmiş personelin ihbar ve kıdem tazminatı olmak üzere toplamda 27 Milyon Liralık kredi kullanacak.

Bütçe giderleri 2013-2015 döneminde genel bir artış eğilimi sergileyen, personel giderleri ise 2013 yılı temel alındığında 2015 yılı itibariyle %27 artış gösteren, mal ve hizmet alım giderleri yıllar itibariyle artarak bütçe giderleri toplamı yıllar itibariyle artarak 2013 yılı temel alındığında %38 artış göstererek 103 Milyon 348 Bin 560 Lira 60 Kuruşa çıkan Rize Belediyesi, aynı dönemde 98 Milyon 630 Bin 85 Lira 12 Kuruş bütçe geliri karşılığında yaklaşık 5 Milyon TL bütçe açığı sonucunda maddi krize girdi ve bu süreçte personel maaşlarını dahi birçok kez ödeyemez hale gelmiş ve personel maaşlarını geç ödemek zorunda kalmıştı.

Rize Belediyesi içinde bulunduğu borç yükünden bir türlü kurtaramazken, çareyi İller Bankasına borçlanarak buldu. Rize Belediyesi’nin Meclis Toplantısında Rize Belediyesinde emekliliği gelmiş personele ödenmek üzere ihbar ve kıdem tazminatları için 6 Milyon, Rize Merkez Belediye mücavir alanlarda asfalt dökmek için asfalt alım işinde kullanılmak üzere 6 Milyon ve Rize Merkez Dağınıksu Mahallesi  Sahil tahkimatı inşaat işinde kullanılmak üzere 15 Milyon olmak üzere İller Bankasından toplamda 27 Milyon Liralık kredi kullanılmasına ve krediye konu işlerle ilgili her türlü işlemi yapmaya Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yetkili kılınmasına oybirliği ile karar verildiği öğrenildi.