Rize Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır

Rize Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaklaşan olumsuz hava koşullarına karşı belediye ekiplerinin hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler mahallelerde üçlü gruplar halinde 24 saat aralıksız olarak çalışmalarını yürütecek. Ana arterlerde tuzlama çalışmaları ve kar küreme çalışmaları için gerekli araçların hazır hale getirilmesi sağlandı.

Ayrıca cadde ve sokaklarda yaya ulaşımının aksamaması için Rize Belediyesi Temizlik İşlerine bağlı ekipler tarafından yaya kaldırımlarında kar küreme çalışmaları yapılacak.

Karla mücadele çalışmaları içerisinde oluşabilecek buzlanmalara karşı bünyesinde bulundurduğu tuzlama aracı ile tuzlama çalışması yapacak. Vatandaşların mağdur olmaması açısından Hastane yolları 24 saat açık tutulacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, metorolojiden ilimiz genelinde yapılan yoğun kar yağışı uyarısını Rize Belediyesi olarak dikkate aldıklarını ve bu yönde belediye olarak yapılan çalışma neticesinde karla mücadeleye hazır olduklarını belirten Başkan Kasap, sözlerine şöyle devam etti; “ Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda kış mevsiminde Rize Belediyesi olarak karla mücadele için ekip ve ekipman olarak hazırız. Yaşanabilecek yoğun kar yağışı için makine parkımızda ki bazı eksiklikleri dışarıdan kiralama yöntemi ile gidermiş durumdayız. Çeşitli bölgelerimiz de ekiplerimiz 24 saat çalışmalarına aralıksız devam edecekler. Üst mahallelerde ve şehir merkezimizde yürütecek olduğumuz çalışmalar doğrultusunda sorunsuz bir kar yağışı geçirmeyi hedefliyoruz. Tabi ki bizim çalışmalarımızın yanında vatandaşımızın da önlemlerini almaları gerekmektedir. Araç sahiplerinin kendi araçlarıyla trafiğe mecbur kalmadıkça çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları, eğer ki kendi araçlarıyla çıkmak zorundalar iseler araçlarına kar lastiği ve zincir takmaları konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Temennimiz gerçekleşmesi beklenen kar yağışını sorunsuz bir şekilde atlatmamızdır” dedi.

resat-kasap.20150106154910.jpg