Rize Belediyesi Süper Lig Aşkına Yarın İstanbul'da Oynayacak

Rize Belediyesi Süper Lig Aşkına Yarın İstanbul'da Oynayacak
Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, kazandığı taktirde yarı finale yükseleceği maçta yarın İstanbul’da Uludağ Basket NBSD ile karşılaşacak.

Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final rövanş karşılaşmasında 16 Nisan Cumartesi günü İstanbul’da Uludağ Basket NBSD’ye konuk olacak. Rize temsilcisi karşılaşmayı kazandığı taktirde Süper Lig’e yükselme ümidini koruyacak ve yarı finale yükselecek. Ev sahibi ekibin kazanması halinde ise 3. maç Salı günü Rize’de oynanacak ve bu karşılaşmayı kazanacak takım yarı finalde yer alacak.

Rize Belediyesi ile İstanbul temsilcisi Uludağ Basket NBSD arasında Rize’de oynanan play-off çeyrek final ilk maçını Rize Belediyesi 60-53 kazanarak 2. maç için avantaj sağlamıştı.

16 Nisan Cumartesi günü saat: 17.00’da İstanbul Bahçelievler’de Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksinde oynanacak olan karşılaşmada Rize Belediyesi’nin rakibini mağlup etmesi halinde yarı finale yükselecek takım Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı olacak.

Rize Belediyesi, yarı finale yükselirse Botaş Gelişim - Turgutlu Belediyespor eşleşmesinden tur atlayacak takımla yarı finalde karşılaşacak.

Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise Mersin Büyükşehir Belediyesi - Fenerbahçe Gelişim ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor - HDI Sigorta Yalova VIP karşılaşmalarından tur atlayacak takımlar karşı karşıya gelecek.

Çeyrek finalin ilk maçlarında şu sonuçlar alınmıştı:

Mersin Büyükşehir Belediyesi - Fenerbahçe Gelişim : 80-63

Botaş Gelişim - Turgutlu Belediyespor : 74-63

Rize Belediyesi - Uludağ Basket NBSD : 60-53

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor - HDI Sigorta Yalova VIP : 74-77