Rize Belediyesi Uludağ'a Kaybetti Yarı Finale Yükselişi Erteledi

Rize Belediyesi Uludağ'a Kaybetti Yarı Finale Yükselişi Erteledi
Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final rövanş karşılaşmasında deplasmanda Uludağ Basket NBSD’ye 57-53 mağlup oldu. Bu sonuç dolayısıyla yarı finale yükselecek takım Salı günü Rize’de oynanacak maçla belli olacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nden Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek 2. Takımın belli olacağı play off maçlarına çeyrek final rövanş karşılaşmaları ile devam edildi.

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında evinde 60-53 mağlup ettiği Uludağ Basket NBSD’ye deplasmanda 57-53 mağlup olarak yarı finale yükselmeyi geciktirdi. Seride durumun 1-1’e gelmesi nedeniyle yarı finale yükselecek takım Salı günü Rize’de oynanacak 3. maçın ardından belli olacak.

Bu maçı kazanacak ekip yarı finalde Botaş Gelişim ile finale yükselme mücadelesi verecek.

İstanbul’da rakibi karşısında oyuna tutuk başlayan ve hücumlardan üst üste boş dönerek sayı kaydedemeyen Rize Belediyesi, ilk çeyreği 19-12, ilk devreyi ise 31-24 yenik tamamladı.

İlk devrede sayı bulmakta zorlanan Rize Belediyesi, hem 2 sayılık hem de 3 sayılık atış denemelerinden boş dönünce farkın 12 sayıya çıkmasına kadar engel olamadı. 17 kez 3 sayılık atış denemesinde 2 kez potayı bulan Rize Belediyesi, sayı üretmekte zorlanınca devreyi de mağlup kapadı.

3. çeyrekte toparlanan Rize Belediyesi, rakibi ile arasındaki farkı kapatırken, çeyreğin tamamlanmasına 1 saniye kala Eydina ile bulduğu sayıyla farkı 3’e düşürdü ve 3. Çeyrek 43-40 sona erdi. Büyük çekişmeye sahne olan 4. çeyrekte ise rakibini yakalamayı başaramayan Rize Belediyesi, karşılaşmayı da 57-53 kaybetti.

Rize Belediyesi'nin mağlubiyetinde isabet oranlarının çok düşük kalması ve 2 sayılık atışlarda yüzde 37 isabet oranı ile 3 sayılık atışlarda yüzde 12'lik isabet oranı elde etmesi oldu. Temsilcimiz bu maçta 31 üç sayılık atış denemesinden 4'ünde isabet sağlarken, Uludağ Basket ise 19 kez denediği 3 sayılık atışlardan 5 kez sonuç elde etti.

Karşılaşmanın 57-53 ev sahibinin üstünlüğüyle sona ermesiyle bu sezon rakibine ilk kez mağlup olan Rize Belediyesi, rakibi ile ligde oynadığı iki karşılaşma ile çeyrek final ilk maçını kazanmıştı.

Yarı finalin diğer karşılaşmalarında ise çeyrek finalde rakiplerini eleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi ile HDI Sigorta Yalova VIP takımı karşı karşıya gelecek.

rize-belediyesi-uludaga-kaybetti-yari-finale-yukselmeyi-erteledi-6.jpgrize-belediyesi-uludaga-kaybetti-yari-finale-yukselmeyi-erteledi-3.jpgrize-belediyesi-uludaga-kaybetti-yari-finale-yukselmeyi-erteledi-4.jpgrize-belediyesi-uludaga-kaybetti-yari-finale-yukselmeyi-erteledi-1.jpg