Rize Belediyesi Uludağ'ı Geçti Yarı Finale Yükseldi

Rize Belediyesi Uludağ'ı Geçti Yarı Finale Yükseldi
Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Uludağ Basket NBSD’yi 74-65 mağlup etti. Bu sonuçla rakibini eleyen Rize Belediyesi yarı finale yükseldi.

Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek finali 3. maçında evinde Uludağ Basket NBSD’yi 3 çeyrekte de geriden gelerek 74-65 mağlup etti.

Seride 2-1’lik galibiyete ulaşan Rize Belediyesi yarı finale yükselerek Süper Lig hayalini sürdürdü.

İlk çeyreği 18-21 geride kapatan Rize Belediyesi ilk devreyi de 37-33 yenik tamamladı. 3. Çeyreği 50-45 geride tamamlayan Rize Belediyesi, 4. çeyrekteki üstün oyunuyla karşılaşmadan galip ayrıldı.

Rize Belediyesinde Cansu Öncel 3, Eydina Topçu 2, Deniz Üstün 6, Arzu Asiye Özdemir 11, Aysude Yıldıztekin 12, Marie Elise Benson 28 ve Sümeyya Özcan 12 sayı kaydetti.

Uludağ Basket NBSD ise Eylül Minez 8, Deniz Çolakoğlu 8, Tearra Ra Shawn Banks 13, Melis Uçar 4, Meryem Gültekin 24, Senay Zeybek 8 sayı kaydetti.

Karşılaşmayı, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı ve Ömer Faruk Duman ile Rize Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Genç ve Ahmet Murat Taviloğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, kaymakamlar, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yöneticileri ile çok sayıda taraftar izledi.

MAÇIN DÖNÜM NOKTASI: KÖROĞLU'NUN TEPKİ VE OYUNDAN ATILMASI 

Öte yandan mücadeleni baş hakemi Hakan Gerey ile Yardımcı Hakemleri Ali Osman Kanık ve Soner Türker'in karşılaşma boyunca konuk ekibi lehine düdükler çalmasına daha fazla dayanamayan Rize Belediyespor Kulübü Müdürü Mustafa Köroğlu, mücadelenin bitmesine yaklaşık 5 dakika kala hakemlere yoğun tepki gösterdi. Bu tepki üzerine oyun uzun bir süre durdu ve Mustafa Köroğlu, hakem tarafından saha dışına gönderildi. Karşılaşmanın kırılma noktası olan Köroğlu'nun tepkisi ve saha dışına gönderilmesi sonrası oyun yeniden başladı. Bu duruma taraftarın tepki göstermesi ve ateşleyici desteği ile Rize Belediyesi üst üste bulduğu iki 3 sayılık atışla skoru 60-58 olarak lehine çevirdi. Ve sonraki dakikalarda da üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan 74-65 galip ayrılarak yarı finale yükselen taraf oldu.

Rize Belediyesi, yarı finalde Botaş Gelişim ile karşılaşacak.

rize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-1.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-2.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-6.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-4.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-7.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-8.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-10.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-11.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-12.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-1.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-5.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-6.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-7.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-9.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-3.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-4.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-2.jpgrize-belediyesi-uludagi-gecti-yari-finale-yukseldi-5.jpg