Rize Belediyesi Yeni HES İçin Çalışmalara Başladı

Rize Belediyesi Yeni HES İçin Çalışmalara Başladı
Rize Belediyesi, Dağsu Mahallesi Çayeli maslak olarak bilinen içme suyu ana şebeke hattında Hidroelektrik Santrali yapım çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, daha önce içme suyu şebeke hattında yüksek kod farkından ve suyun basıncından faydalanılarak yapılan mini elektrik santrali ile ana borular içerisinde yerleştirilen türbin sayesinde su basıncının elektriğe dönüştürerek ek gelir sağlandığı hatırlatmasında bulunularak, daha önce Dosma mevkiinde yapılan projenin bir benzerinin Dağsu Mahallesinde Çayeli maslak olarak bilinen basınç odası üzerinde kurulmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Çalışmalar kapsamında ilk olarak daha önce Dağsu Mahallesinde mevcutta var olan 25 metreküp hacmindeki maslak, 500 metreküpe çıkartılarak su depolama alanı arttırıldı. Ardından yapılan çalışmada ise maslak üzerinde Hidro Elektrik Santrali yapımına başlandı. Yapımına başlanan Hidro Elektrik Santrali evlerimize taşınan içme suyuna hiçbir şekilde zarar vermeden ana borular içerisinde yerleştirilecek türbin sayesinde saatte 150 kW elektrik üreterek ayrı bir gelir kaynağı olacak. Benzer bir çalışmanın ise yakın bir zaman içerisinde Hamzabey Mahallesinde bulunan maslakta da yapılması planlanıyor ve böylece Rize Belediyesine yapılan bu projelerle birlikte kendi öz kaynaklarından ciddi anlamda gelir sağlanmış olacak.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum