Rize Belediyesi'nden 4 Bin Kişiye Aşure

Rize Belediyesi'nden 4 Bin Kişiye Aşure
Rize Belediyesi tarafında Rize'deki esnaflarla işbirliği ile 4 bin kişiye Aşure dağıtıldı.

Rize Merkez Deniz Caddesinde kurulan standda kazanda pişirilen aşureler, 4  bin kişiye dağıtıldı. Rize protokolü kazanların başına geçerek bir süre vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Toplumun her kesimini buluşturarak kaynaşmayı sağladıklarını belirten Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Hayatlarına birlik beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörüyü koyanlarla birlikteyiz. Bu birlikteliğin bundan sonrada devam edeceğine inanıyorum” dedi.

rize-belediyesi-asure-dagitti-4.jpg

Etkinliğe Vali Nurullah Çakır‘ın yanı sıra Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Garnizon Komutanı Jand. Kd. Alb. İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Özel Kalem Müdürü, Daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Çok sayıda vatandaş  ve Rize li esnafların da katıldığı etkinlikte  Aşure için uzun kuyruklar oluşturan Rizeliler emeği geçenlere teşekkür etti.

rize-belediyesi-asure-dagitti-1.jpg

rize-belediyesi-asure-dagitti-5.jpg

rize-belediyesi-asure-dagitti-6.jpg

BELEDİYE BAŞKANI BAKIRCI'DAN “SUYU BAĞLAYIN, SAAT TAKMAYIN” TALİMATI

Aşure dağıtımı sırasında Fadime isimli yaşlı bir kadın Bakırcı’nın yanına gelerek inekleri için ahırına su bağlanmasını talebinde bulundu. Bakırcı, yaşlı kadını protokolün yer aldığı masaya davet ederek kendisine aşure ikram etti. Yaşlı kadının talebinin ardından teknikerlerine, “Bu halamın ahırının suyunu hemen bağlayın. Su saati de takmayın” talimatı verdi. Bakırcı ardından yanındakilere, “Bu halamızın öğretmen bir oğlu vardı. Hayatını kaybetti. Bu şimdi ahırında inek besleyip süt üreterek bu sütü ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor” dedi.

rize-belediyesi-asure-dagitti-7.jpg

halil-bakirci.20121126141253.jpg

asure.jpg