Rize Belediyesi’ne +1 Başkan Yardımcısı Geliyor

Rize Belediyesi’ne +1 Başkan Yardımcısı Geliyor
Rize Belediyesi’nin 2 siyasi kadroda boş bulunan başkan yardımcılıklarına henüz atama yapılmazken, memur kadrosunda 3. memur başkan yardımcısının atanması için karar alındığı öğrenildi.

Rize Belediyesi’nin siyasi kadrodaki başkan yardımcılarından görevden alınan İsmail Hakkı Soba ile görevden alınmayı beklemeden istifa eden Mustafa Altay’ın yerine henüz atama yapılmazken, memur kadrosunda 3. memur başkan yardımcısının atanması için karar alındığı öğrenildi.

Memur kadrosunda 2 başkan yardımcısı bulunan Rize Belediyesi’nde 3. Memur başkan yardımcı kadrosu ihdas edilerek, yakın zamanda 3. memur başkan yardımcısının atanacağı öğrenildi.

1,5 YIL ÖNCE RESMİ GAZETE’DE  YAYIMLANAN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ İLE MEMUR BAŞKAN YARDIMCISI SAYISI 2’DEN 3’E YÜKSELTİLMİŞTİ

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi nüfusa göre yapıldı. 10 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle nüfusu 100.000 ile 149.000 arası olan İl Belediyelerinde Memur Kadrosundaki Başkan Yardımcıları sayısı 2’den 3’e yükseltildi.

RİZE BELEDİYESİ MECLİSİ DÜN YAPTIĞI TOPLANTI İLE 1 ADET MEMUR BAŞKAN YARDIMCISININ İHDAS EDİLMESİNİ KARARLAŞTIRDI

Rize Belediyesi ise Nisan 2014’te yapılan yönetmelik değişikliği ile kazanılan 3. Memur kadrosundaki belediye başkan yardımcılığına 1,5 yıldır atama yapmamış ve kadro hakkı saklı tutuluyordu. Dün toplanan Rize Belediyesi Meclisinin oy birliğiyle aldığı kararla 3. Memur Başkan Yardımcı kadrosunun ihdas edilmesini karara bağladığı bilgisine ulaşıldı. Aynı toplantıda ayrıca, Rize Belediye Meclisinin 2 adet boş teknisyen kadrosunun 1 adet şehir planlayıcısı ile 1 adet mühendis kadrosuna dönüştürülmesini de onayladığı öğrenildi.

Rize Belediyesi’nde Mehmet Yoldaş ile Şakir Mollayakupoğlu, memur kadrosunda bulunan başkan yardımcıları olarak görevlerine devam ediyordu.

3. MEMUR BAŞKAN YARDIMCISI YA TÜFEKÇİ, YA MİNDER YADA USTA

Rize Belediyesi’nin 3. Memur kadrosundaki başkan yardımcılığı görevine; Özel Kalem Müdürlüğü görevinden alınacak olan Zekeriya Tüfekçi’nin görev değişikliğine gidilerek başkan yardımcılığına atanması bekleniyor. Tüfekçi’nin yeni ihdas edilen memur kadrosundaki Belediye Başkan Yardımcılığına atamasının gerçekleşmemesi halinde ise İtfaiye Müdürü Uğur Minder ile aynı zamanda Memur Sen Rize İl Başkanı da olan Rize Belediyesi Hal Müdürü Resul Usta ikilisinden birisinin atanacağı öğrenildi.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ BAŞKAN YARDIMCISI OLURSA İŞTE YENİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi’nin Belediye Başkan Yardımcılığına atanması halinde ise Özel Kalem Müdürlüğüne, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Havva Bursalı’nın vekaleten  atanması ve yeni Özel Kalem Müdürü olması bekleniyor.

SİYASİ KADRODA BOŞ BULUNAN 2 BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ ATAMASI YAPILIYOR

YENİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI ÇAKIROĞLU İLE YEĞEN Mİ?

Öte yandan siyasi kadroda yer alan ve görevinden alınan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Soba ile görevden alınacağını öğrendikten sonra görevden alınmayı beklemeden istifasını veren Mustafa Altay’dan boşalan Başkan Yardımcılıklarına da gelecek hafta sonuna kadar atama yapılacağı öğrenildi.

Belediye meclis üyeleri arasından 1 hafta 10 gün içerisinde yapılacak atamalarda Mustafa Altay’ın yerine Makine Mühendisi Coşkun Yeğen’in atanmasına kesin gözüyle bakılırken,  İsmail Hakkı Soba’nın yerine ise Ak Parti Grup Başkanvekili olarak Belediye Meclisinde bulunan Burak Çakıroğlu’nun atamasının yapılmasının söz konusu olduğu öğrenildi.

Bu iki başkan yardımcılıklarında ayrıca ismi geçen diğer meclis üyeleri ise İnşaat Mühendisi Tefik Kuk, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İş Adamı Hüsnü Kemal Zaimoğlu ve Kültür Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Rize Eski İl Müdürü İsmet Sivrikaya olarak biliniyor.